Search
Close this search box.

2021: un any ple de reptes

Un any 2021 d'esforços, de reptes i de victòries per defensar la natura i el medi ambient. Mirem enrere per agafar impuls pel 2022?

Tortuga babaua 2

Acabem l’any 2021 fent la vista enrere. Aquest ha estat un any especialment intens per l’entitat. Cada vegada, el medi ambient, la natura i la biodiversitat es veuen més amenaçats per l’activitat humana, la contaminació i el canvi climàtic. Al GEPEC-EdC hem destinat esforços i recursos per millorar l’estat d’espais naturals, per protegir espècies en perill i per conservar els seus hàbitats. Tampoc ens n’hem oblidat de realitzar una gran tasca de sensibilització ambiental per fomentar el respecte a la natura i l’entorn.

Mirar enrere per agafar impuls és necessari: l’any 2022 també serà ben intens!

L'hivern del 2021:

La primavera del 2021:

Celebrem el nostre 36è aniversari!

Ens reunim amb el Govern per fer front als reptes ambientals a Catalunya

Amb EdC, redactem un manifest per una transició energètica sostenible

Protegim els ratpenats al sender dels ratapatxets

Estrenem la botiga de natura del GEPEC-EdC

L'estiu del 2021:

Tardor de 2021:

Ens oposem a les línies elèctriques MAT que amenacen el territori

Comprem una finca d’oliveres monumentals i signem acords de custòdia per crear una reserva d’oliverars monumentals

Creix l’equip tècnic: ara en som 17!

Fem custòdia fluvial per protegir la conca del Baix Penedès

Presentem al·legacions al Pla Hidrològic de l’Ebre per salvar el Delta de l’Ebre i el riu Siurana

Enguany, l’entitat hem fet un pas endavant i hem consolidat el nostre compromís amb la protecció dels oliverars monumentals. Un ecosistema amenaçat que des de l’entitat volem conservar amb la creació d’una reserva d’oliverars monumentals.

De nou, l’àrea de projectes ha tingut molt d’èxit en la protecció d’espècies en perill com el corriol camanegre i la tortuga careta. El voluntariat ha estat la clau de l’èxit: gràcies per formar-ne part!

La defensa ambiental també ha estat intensa: l’allau de macro-projectes d’energies renovables, en el marc d’un model d’implantació d’aquestes del tot insostenible a Catalunya, ha posat de manifest la necessitat de més planificació per tal que la transició energètica no posi en perill espais naturals i la biodiversitat. D’aquest model també en deriven les línies de molt alta tensió, les MAT, que cada vegada proliferen més. La tasca de les tècniques de defensa ambiental per evitar aquests danys és indispensable.

El riu Siurana i el Delta de l’Ebre es segueixen deteriorant, des de l’entitat hem treballat tot l’any per evitar-ho, per tornar l’aigua al riu i per reclamar més sediments.

Sense oblidar l’educació ambiental. Hem col·laborat amb escoles, ajuntaments, biblioteques, fins i tot amb l’escola de naturalistes pròpia del GEPEC-EdC per adoptar una mentalitat més verda i respectuosa amb l’entorn.

La col·laboració entre totes les àrees i la premissa de conservar la natura ens ha dut a treballar incansablement en tots els nostres projectes i campanyes. L’any s’acaba, però la tasca del GEPEC-EdC continua.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *