Neixen 45 tortugues careta a Calafell!

Ester Garcia 12/08/2021

Després de 65 dies i nits de vigilància continua del niu de tortuga careta (Caretta caretta) de la platja de Calafell, 45 tortuguetes han nascut la matinada de l’11 de juliol, a les onze de la nit i han fet camí cap al mar. Aquest esdeveniment ha donat pas a una escena màgica en què les petites tortugues han conegut casa seva després de passar-se una llarga temporada sota la sorra.

La custòdia del niu per part del voluntariat, una tasca coordinada pel GEPEC-EdC, ha permès que aquestes tortugues hagin pogut néixer sanes i en un entorn segur. Sense aquesta gran labor, el futur de les petites tortugues era del tot incert.

Des de la posta de tortuga la nit del 19 de juny, el personal de l’entitat i un grup de coordinadors/es ha gestionat més de 580 persones voluntàries que s’han apuntat, en torns de 4h, per vigilar el niu de tortuga per vigilar el niu de tortuga de manera ininterrompuda amb almenys 3 persones per torn.

Gràcies, voluntariat!

El naixement de les tortuguetes ha posat fi a gairebé dos mesos de labor voluntària. Durant aquest període de temps, a més de custodiar el niu, una seixantena de persones han recorregut un total de 937 km de platja a la recerca de tortugues i rastres en tretze municipis. Aquesta tasca és essencial per poder donar l’avís i establir la protecció corresponent. Aquest grup dedicat a les prospeccions ha estat vital per detectar nous nius de tortuga careta. Aquesta espècie de torruga marina, enguany, ha fet un total de 5 nius al litoral català, una xifra molt elevada comparada amb els darrers anys. 

Per un mar ple de tortugues

protegeix el medi marí

També s’ha dut a terme una gran tasca de sensibilització: el GEPEC-EdC, durant aquest temps, hem organitzat una cinquantena de formacions i activitats. Hem interactuat i conversat amb més de 6.600 persones, a qui hem explicat els problemes de conservació de la tortuga careta i la tasca del GEPEC-EdC per protegir-la!

Des del GEPEC-EdC volem agraïr la implicació i dedicació de totes les persones implicades en la salvaguarda dels nius: les persones voluntàries, tècnics, l’Ajuntament de Calafell, l’Oficina de Turisme de Calafell i a totes les persones implicades.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

One Response

  1. Hola, estoy muy contenta que los bebés han nacido bien. Espero que sobrevivan muchos. Estuve en mis vacaciones en Segur y también de voluntaria vigilando las tortugas. Ahora sigo todo las Fotos y vídeos desde Alemania. Mucha suerte y un saludo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *