Defensa Ambiental

Vetllem pel compliment de les Lleis i les normes que milloren i protegeixien la salut dels ecosistemes i de les persones.

Un equip de persones voluntàries i tècniques treballem des d’un punt de vista tècnic i legal estratègies de pressió pública i/o jurídica i ataquem l’arrel del problema per tal de trobar-hi solucions.

Rep gratuïtament el nostre Butlletí de Notícies!

Picture of Marta Josa

Marta Josa

Sóc la responsable de l'àrea de Defensa Ambiental.

Contaminació i Residus

Treballem per reduïr la contaminació i els residus i el seu greu impacte sobre la salut del medi i de les persones

Medi Natural: hàbitats i espècies

Treballem per evitar les agressions al Medi Natural, als seus hàbitats i les espècies que hi viuen. Proposem mesures lesgislatives per protegir més i millor la natura.

Campanyes

Contaminació i residus

Treballem per evitar la contamincació i els residus tant humans com agraris o industrials. Necesitem un planeta sa per viure-hi

decret

Energies netes i renovables

Les Terres del Sud de Catalunya s'han convertit en el monocultiu de Centrals Eòliques amb l'excusa de generar energia neta, però malmetent el territori i la natura

Medi Natural

La pèrdua de Biodiversitat a Catalunya és d'un 25% globalment, però en les zones humides com el Delta de l'Ebre arriba al 50%. Hem de frenar urgenment aquesta pèrdua de biodiveritat

Uneix-te a les nostres Campanyes

Què pots fer tu?

La defensa ambiental necessita gent compromesa com tu. Per a poder abordar tots aquests temes només calen dues coses:

  • Persones implicades: És essencial tothom qui ajuda a redactar denúncies i informes, fa fotografies al lloc dels fets i avisa d’episodis de contaminació, tallades indiscriminades, obres en espais naturals, etc.

 

  • Recursos econòmics: Els costos de la defensa ambiental són elevats. Com que els processos judicials, informes tècnics i tràmits poden suposar centenars o milers d’euros que cap administració vol subvencionar, és amb l’aportació dels socis i sòcies i amb els donatius que fan persones particulars que es pot finançar aquesta tasca.

Les accions d’aquest grup solen anar encaminades a fer recursos i al·legacions a administracions, denúncies penals o civils, denúncia pública als mitjans de comunicació i accions de protesta i manifestacions. A més comptem amb grups territorials per a fer pressió en aspectes concrets d’una zona, que reben suport dels voluntaris i tècnics de defensa ambiental.

Omple el formulari de Denúncies Ambientals

Últimes notícies de Defensa Ambiental

Salvar la Natura requereix de persones compromeses com tu.

Fes-te soci/a del GEPEC-EdC: la suma de tots ens permet fer coses d'impacte positiu.

Rep gratuïtament el Butlletí de Notícies per estar ben informat