Exigim que s’aturi la construcció d’un pàrquing al Delta de l’Ebre

La ubicació d'aquest pàrquing a la Platja de la Marquesa provocarà un greu impacte en espècies vulnerables i en perill, així com una fragmentació dels hàbitats protegits

parquing marquesa

Des del GEPEC-EdC hem denunciat a les administracions públiques l’impacte ambiental d’un pàrquing en construcció ubicat a la Platja de la Marquesa, dins del Parc Natural del Delta de l’Ebre: la zona humida més important de Catalunya. El pàrquing per a vehicles s’ubica dins el Parc Natural i en zona i època de nidificació d’aus, amb la qual cosa, tindria evidentment un impacte negatiu sobre el medi. A més, no convé atreure gent en aquest punt del Delta de l’Ebre per estar ubicat en zones humides altament sensibles.

El passat diumenge 4 de juliol, al GEPEC-EdC vam tenir constància d’unes obres per habilitar un pàrquing a la platja de la Marquesa, al terme municipal de Deltebre. Aquest aparcament tindria una extensió de gairebé una hectàrea, amb capacitat per a 400 vehicles. El pàrquing també comptaria amb serveis i enllumenat.La construcció d’aquest pàrquing suposa un greu problema ambiental, ja que es troba en un indret singular: dins del Parc Natural, zona protegida per Xarxa Natura 200 i per tant zona ZEPA (zona d’especial protecció per a les aus). Per aquest motiu, l’entitat ecologista GEPEC-EdC ha denunciat aquesta situació a les diferents administracions públiques implicades (Parc Natural del Delta de l’Ebre, Servei Provincial a Tarragona del Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Ajuntament de Deltebre i Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural) exigint que es parin les obres i es reconsideri la ubicació de l’aparcament pels impactes que aquestes estan provocant.

Un perill per a la fauna i la flora

El pàrquing, a més de ser un problema en si, s’està construint en un moment especialment crític per a espècies amb problemes de conservació, tenint en compte que ens trobem en plena època de nidificació d’ocells catalogats com a vulnerables o en perill, entre altres espècies de fauna i flora.

Algunes de les espècies que nidifiquen al terreny on ara mateix hi treballen màquines per construir el pàrquing són: el camesllargues (Himantopus himantopus), el Corriol Camanegre (Charadrius alexandrinus) i algunes parelles de perdiu de mar (Glareola pratincola), aquesta última en perill crític a Catalunya. A banda d’aquestes espècies en concret, la zona és refugi i àrea de nidificació de moltes altres espècies que el Parc Natural hauria de protegir.

A Catalunya, s’estan perdent aquests ecosistemes d’aiguamolls, especialment els costaners, justament per culpa de la pressió urbanística i d’infraestructures com podria ser aquest aparcament. Per aquest motiu, des del GEPEC-EdC, considerem intolerable que es construeixi aquest pàrquing que atrauria moltes persones i vehicles, ja que fragmentaria l’hàbitat de manera molt significativa.

Paralització immediata de les obres

Des del GEPEC-EdC, exigim la paralització immediata de les obres de l’aparcament a la platja de la Marquesa i demanen informació sobre quines administracions han permès aquesta greu actuació. També insistim en la necessitat urgent de regular els aparcaments i accessos de vehicles a les zones naturals, però de manera planificada per evitar impactes negatius en el medi ambient i la biodiversitat, situant-los en espais de menor interès ecològic i de menys impacte ambiental.

Finalment, informem que des de GEPEC-EdC estudiem prendre les mesures oportunes per tal que es depurin responsabilitats dels impactes que s’estan creant sobre l’espai protegit i sobre la fauna i la flora.

comparteix aquesta notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Altres notícies d'interès

One Response

  1. Vist el que exposeu, s’ha d’impedir l’accés de vehicles i persones a la zona, senzillament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc web utilitza cookies per garantir la millor experiència mentre navegueu i exploreu el nostre lloc web. Accepteu la Política de Cookies. Gràcies.