Search
Close this search box.

Exigim que s’aturi la construcció d’un pàrquing al Delta de l’Ebre

La ubicació d'aquest pàrquing a la Platja de la Marquesa provocarà un greu impacte en espècies vulnerables i en perill, així com una fragmentació dels hàbitats protegits

parquing marquesa

Des del GEPEC-EdC hem denunciat a les administracions públiques l’impacte ambiental d’un pàrquing en construcció ubicat a la Platja de la Marquesa, dins del Parc Natural del Delta de l’Ebre: la zona humida més important de Catalunya. El pàrquing per a vehicles s’ubica dins el Parc Natural i en zona i època de nidificació d’aus, amb la qual cosa, tindria evidentment un impacte negatiu sobre el medi. A més, no convé atreure gent en aquest punt del Delta de l’Ebre per estar ubicat en zones humides altament sensibles.

El passat diumenge 4 de juliol, al GEPEC-EdC vam tenir constància d’unes obres per habilitar un pàrquing a la platja de la Marquesa, al terme municipal de Deltebre. Aquest aparcament tindria una extensió de gairebé una hectàrea, amb capacitat per a 400 vehicles. El pàrquing també comptaria amb serveis i enllumenat.La construcció d’aquest pàrquing suposa un greu problema ambiental, ja que es troba en un indret singular: dins del Parc Natural, zona protegida per Xarxa Natura 200 i per tant zona ZEPA (zona d’especial protecció per a les aus). Per aquest motiu, l’entitat ecologista GEPEC-EdC ha denunciat aquesta situació a les diferents administracions públiques implicades (Parc Natural del Delta de l’Ebre, Servei Provincial a Tarragona del Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Ajuntament de Deltebre i Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural) exigint que es parin les obres i es reconsideri la ubicació de l’aparcament pels impactes que aquestes estan provocant.

Un perill per a la fauna i la flora

El pàrquing, a més de ser un problema en si, s’està construint en un moment especialment crític per a espècies amb problemes de conservació, tenint en compte que ens trobem en plena època de nidificació d’ocells catalogats com a vulnerables o en perill, entre altres espècies de fauna i flora.

Algunes de les espècies que nidifiquen al terreny on ara mateix hi treballen màquines per construir el pàrquing són: el camesllargues (Himantopus himantopus), el Corriol Camanegre (Charadrius alexandrinus) i algunes parelles de perdiu de mar (Glareola pratincola), aquesta última en perill crític a Catalunya. A banda d’aquestes espècies en concret, la zona és refugi i àrea de nidificació de moltes altres espècies que el Parc Natural hauria de protegir.

A Catalunya, s’estan perdent aquests ecosistemes d’aiguamolls, especialment els costaners, justament per culpa de la pressió urbanística i d’infraestructures com podria ser aquest aparcament. Per aquest motiu, des del GEPEC-EdC, considerem intolerable que es construeixi aquest pàrquing que atrauria moltes persones i vehicles, ja que fragmentaria l’hàbitat de manera molt significativa.

Paralització immediata de les obres

Des del GEPEC-EdC, exigim la paralització immediata de les obres de l’aparcament a la platja de la Marquesa i demanen informació sobre quines administracions han permès aquesta greu actuació. També insistim en la necessitat urgent de regular els aparcaments i accessos de vehicles a les zones naturals, però de manera planificada per evitar impactes negatius en el medi ambient i la biodiversitat, situant-los en espais de menor interès ecològic i de menys impacte ambiental.

Finalment, informem que des de GEPEC-EdC estudiem prendre les mesures oportunes per tal que es depurin responsabilitats dels impactes que s’estan creant sobre l’espai protegit i sobre la fauna i la flora.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

One Response

  1. Vist el que exposeu, s’ha d’impedir l’accés de vehicles i persones a la zona, senzillament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *