Presentem el Sender dels Ratapatxets a la Finca del Canyadell

El projecte de protecció de ratpenats ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla i ha estat finançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Fons FEDER.

ratapatxets

Gràcies a un acord de custòdia amb l’Ajuntament d’Altafulla signat el 2013 i renovat el 2020 per a la millora de la finca del Canyadell i l’estada de voluntariat, el GEPEC-EdC ha posat en marxa un projecte per ajudar en la conservació de ratpenats, anomenats popularment ratapatxets a la conca del riu Gaià i a l’Alt Camp especialment, a la Finca Canyadell del municipi. La proposta ha rebut finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i del fons FEDER.

Precisament aquest matí, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Ferran Miralles, acompanyat dels coalcaldes
d’Altafulla, Alba Muntadas i Jordi Molinera, i del president de GEPEC-EdC,
Xavier Jiménez, entre d’altres representants, ha comprovat la feina feta en
aquest espai que s’ha batejat com el Sender dels Ratapatxets, un conjunt de 30 refugis per a ratpenats de 10 models diferents instal·lats a la finca.

refugi

Els refugis van acompanyats de cartelleria informativa redactada amb l’ajut del Museu de Granollers. El Sender també compta amb una cova habilitada per a què sigui més fàcilment utilitzable per als ratpenats, amb un petit
estany interior artificial alimentat amb l’aigua de pluja.

La coalcaldesa Alba Muntadas ha expressat la seva satisfacció “en ajudar, des d’Altafulla, a la recuperació d’espècies com els ratapatxets que es troben en perill d’extinció i fer-ho en un espai recuperat que cerca no només la protecció, sinó també l’experimentació i divulgació de l’entorn”.
Per la seva banda, el president de GEPEC-EdC, Xavier Jiménez, ha posat en
valor “el treball coordinat i cooperatiu entre entitats ambientals i
administracions per fer possible aquest projecte”.

En aquest sentit, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, ha felicitat la tasca feta per l’Ajuntament d’Altafulla i el GEPEC-EdC i ha recordat que “a Catalunya hi ha unes 90 espècies de mamífers una tercera part de les quals són ratpenats, i d’aquests, el 60 % estan fortament amenaçades i màxima preocupació”.

explicacio

En aquesta línia, ha agraït que administracions com la d’Altafulla i entitats
com el GEPEC-EdC treballin per a la recuperació de poblacions d’espècies i els seus hàbitats com la dels ratpenats.

Cal recordar que el dissabte 15 de maig, a més a més, es realitzarà una jornada de portes obertes per mostrar el Sender dels Ratapatxets a la
ciutadania. Ara mateix les places per a l’activitat estan completes.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *