Busquem persones voluntàries per vetllar pel Corriol Camanegre

Busquem persones que ajudin a fer el seguiment i protegir els exemplars d’aquest ocell, que tot just ara comença la seva època de cria

Pollet-Corriol-Camanegre-Charadrius-alexandrinus-GEPEC

El corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) és un petit ocell que pon els ous a les platges. Un ocell simpàtic i escàs: la població de corriols està en declivi ja que viu i cria al mateix lloc per on cada dia transiten centenars de persones.

Un any més, des de l’entitat iniciem un projecte de seguiment d’aquesta espècie en diverses costes del litoral sud català. Busquem persones voluntàries per actuar cada vegada que es localitza un niu, instal·lant proteccions per evitar la predació de les postes, avisant les autoritats pertinents i fent-ne un seguiment.

Els objectius de la campanya del GEPEC-EdC es focalitzen en la millora de la nidificació del corriol camanegre, la salvaguarda dels seus nius, l’augment de tranquil·litat de les àrees de nidificació, l’alimentació i descans de les parelles i l’obtenció de dades per afavorir la seva conservació. Igualment, l’entitat defensa que una bona qualitat de les platges és determinant per a la supervivència de l’espècie i promou un canvi de dinàmica a les platges.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *