Search
Close this search box.

Manifestació: renovables si però no així

Informació sobre la manifestació d'ALIENTE, el dia 16 d'octubre a Madrid

renovables

El GEPEC-EdC participa a la manifestació d’ALIENTE a Madrid per demanar un canvi en el model de transició energética

Colpidora i exemplar manifestació d’ALIENTE, el 16 d’octubre a Madrid amb més de 180 plataformes i col·lectius (entre les quals el GEPEC-EdC) representades per més de 15.000 persones, que van omplir la Puerta del Sol amb missatges a favor d’un model energètic distribuït i just!

L’Aliança Energia i Territori ALIENTE, on formem part el GEPEC-EdC, manifesta la seva proposta alternativa de transició energètica a representants de Congrés i el Senat. L’èxit de la manifestació ha d’obrir un diàleg seriós i profund sobre política energètica, amb la necessària participació ciutadana i científica fins ara oblidada. Des del GEPEC-EdC vam participar en aquesta manifestació, expressant el posicionament de l’entitat, que és compartit amb ALIENTE.

Durant la manifestació, es va fer palès el rebuig al model centralitzat d’implantació de renovables a gran escala en què es basa l’actual desenvolupament de transició energètica i que, des d’ALIENTE i el GEPEC-EdC considerem insostenible. Actualment, pels grans oligopolis l’energia és un negoci i no un bé comú. Les entitats ecologistes presents a Madrid insisteixen que s’ha d’apostar per l’autoconsum i les comunitats energètiques com a formes de democratització de l’energia.

La manifestació va ser un èxit rotund, tenint en compte que la majoria dels manifestants van acudir a Madrid des de diversos territoris rurals. Tot i les dificultats, el centre de la capital es va inundar amb sons, imatges i paraules sota el crit comú de “renovables sí, però no així “, representant el posicionament de l’aliança i del GEPEC-EdC.

Recull d'imatges

Un modest escenari va congregar als ponents, entre els quals es trobaven veus tan autoritzades com Margarita Mediavilla (Geeds Universitat de Valladolid) i els divulgadors de la natura Joaquín Araujo i Odile Rodríguez de la Fuente. Els seus discursos, igualment emotius, van reclamar el necessari canvi de paradigma energètic, que passa obligatòriament pel decreixement. Per part del GEPEC-EdC, en Ximo Estellé, membre de la Junta, va poder alçar la veu per reclamar un model energètic distribuït, d’autoconsum i d’estalvi.

A Madrid, es va mostrar que l’actual model de renovables a gran escala és un problema que afecta, no només a el medi rural, sinó també a l’urbà, ja que tots patim l’augment del preu de la factura de la llum, sotmès a l’atzar de la rendibilitat capitalista, i la ràpida escassetat de recursos naturals.

Vídeos previs a la manifestació

Més vídeos d’ALIENTE

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

One Response

  1. Els que vam començar, els anys 70, el combat per la Vida a la Terra, hi serem. Des d’Alternativa Verda-Els Verds de Catalunya,la solidaritat amb tots els que pateixen directament els atemptats dels gegants del frau econòmic en nom de les
    energies renovables, després d’haver devastat el país amb nuclears i químiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *