Denunciem la manca de transperència de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès en relació al polígon de Els Masots

Demanem un document de compromís que no es construirà cap nou polígon a la zona en un futur

Wall_3

El passat mes de març vam denunciar l’impacte paisatgístic que podia provocar el futur projecte que des de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès volien tirar endavant a la zona dels Masots.

El projecte preveia la construcció d’un nou polígon logístic amb naus de més de 30 metres d’alçada a l’única zona natural existent actualment, entre el nucli de la població i els actuals polígons industrials que ja disposa la població.

Així mateix, volem remarcar les diferents posicions que ha anat adoptant l’equip de govern municipal en relació a aquest projecte al llarg del temps, sense tenir clar què passarà en el futur, i temem que tot i que el govern municipal ha mostrat el seu desacord en alguns casos, s’acabi construint igualment.
Els antecedents

Durant la tardor de 2022 es va iniciar la tramitació urbanística del projecte per part de l’Ajuntament de la Bisbal, ja que els terrenys on s’havia de projectar el futur polígon estaven qualificats en el seu moment com agrícoles i havien de passar a sòls industrials per tal de poder tirar-lo endavant. Tanmateix, el novembre de 2022, Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal, va afirmar que el projecte “no encaixa en el municipi que volem”. Tot i això, com es pot llegir en la memòria del projecte (pàg.39) s’explicita un consens entre l’Ajuntament i l’empresa privada per tal de modificar les normes subsidiàries. “La present Modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament de La Bisbal del Penedès a Els Masos és formulada per un consens entre la iniciativa privada i la pròpia municipal”, la qual cosa no s’ha informat a la ciutadania.

Contradictòriament a les afirmacions que es van rebre al mes de novembre, el 26 de gener el Diari de Tarragona es feia ressò que els ajuntaments del Baix Penedès, entre els quals el de La Bisbal del Penedès, volien impulsar grans polígons  i potenciar més  el sòl industrial, reivindicant la posició estratègica del Baix Penedès. 

En un nou comunicat, el 27 de febrer, la batllessa declarava en Junta de Govern que s’havia desestimat la petició de modificació del planejament  i que no se’n seguiria cap  pas més

Finalment, en un escrit  de l’Ajuntament del dia 14 de Març,  s’informava que: ”l’Ajuntament no té prevista cap requalificació de terrenys d’`aquesta zona en l’actualitat”. 

 

 

Un compromís pel futur

Davant d’aquests seguit de declaracions oposades, des del GEPEC-EdC demanem a l’equip de govern municipal de La Bisbal del Penedès, un document de compromís on es detalli que no es construirà cap nou polígon a la zona de Els Masots en un futur, i interpel·lem a les autoritats del Baix Penedès perquè deixin de fer polítiques lineals, que comprometen els nostres recursos a curt i llarg termini. 

La comarca no necessita la construcció de nous polígons logístics amb empreses que puguin generar un alt grau d’impacte paisatgístic i mediambiental, sinó que demanem que es treballi per adequar les naus ja existents, que han quedat obsoletes i que es troben als polígons actual;  aprofitant així, els terrenys urbanitzables disponibles i promovent l’ocupació dels espais, per a empreses que aportin una ocupació de qualitat, compromeses amb el medi ambient i el territori

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *