Denunciem l’aberració paisatgística que suposarà el nou polígon de La Bisbal del Penedès

L'Ajuntament promou un nou polígon logístic depredador en un Baix Penedès ple de polígons buits o en desús

Representació del nou polígon - Font: GEPEC-EdC

Des del GEPEC-EdC ens oposem al projecte que fa uns mesos l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès va anunciar que vol tirar endavant i que preveu la construcció d’un nou polígon logístic similar al de 84 ha, que va ser el proposta inicial.

El projecte del nou polígon produirà un alt impacte paisatgístic a la població, ja que es preveu construir diverses naus d’uns 30 m d’alçada en una zona agrícola que actualment forma l’única barrera natural entre el poble i els polígons industrials ja existents. A més, per tal de poder-se construir el polígon, l’Ajuntament ja ha previst requalificar aquests terrenys per a que passin a ser sòl industrial urbanitzable i no pas agrícola com fins ara, per tal que el projecte pugui tirar endavant.

En l’actualitat, el municipi de La Bisbal del Penedès compta amb dos polígons industrials existents, les Planes i les Planes Baixes amb tan sols un 49% de les naus ocupades. Per tant hi ha un 51% dels terrenys dels polígons existents al municipi que estan lliures per poder albergar noves empreses sense la necessitat de crear nous polígons industrials.

En ser un polígon de caràcter logístic es preveu que les empreses que s’hi ubiquin generin un volum de moviment de trànsit d’uns 6.000 camions per dia, que no cal dir que generaran un alt nivell de contaminació acústica i atmosfèrica al bell mig d’una zona d’alt valor mediambiental i de protecció agrícola, i que a més es troba a molt pocs metres de zones habitades.

És per tot això que denunciem el model especulatiu i lucratiu que aposta l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès i d’altres alcaldes de la comarca, que només serviran per trinxar el territori, eliminar zones naturals, i generar un impacte ambiental i paisatgístic negatiu.

 

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *