Des de quan destruir el territori és legal i defensar-lo és delicte?

Continuen les declaracions dels activistes denunciats per protestar pacíficament contra la construcció de la central eòlica Vedat del Pany

vedat_del_pany_declaracio

Després de la declaració d’Andreu Escolà, expresident del GEPEC-EdC, el passat 17 de juny, avui altres activistes han sigut citats a declarar als Jutjats de Reus, acusats d’haver protestat per aturar les obres d’una central eòlica il·legal i que podia provocar danys considerables a l’espai natural, a la fauna i a l’entorn.

El passat any 2020 a lo Vedat del Pany, entre Riudecols i Duesaigües, l’empresa Esburg SL va iniciar les obres de construcció d’un parc eòlic que, com ja havia denunciat el GEPEC-EdC a Fiscalia, no disposava de l’autorització administrativa i de la declaració d’impacte ambiental per iniciar les obres, ja que ambdós documents havien caducat.

Malgrat això, les obres es van posar en marxa sense tenir en compte l’impacte directe que suposaria per a espècies i hàbitats de la zona. Al produir-se una protesta pacífica per tal d’aturar les obres, l’empresa promotora del projecte va denunciar deu activistes per delictes de danys, coaccions i amenaces.

El procés penal es troba actualment en fase d’instrucció, havent ja declarat sis dels deu activistes denunciats, mentre la resta estan pendents de ser citats pel jutge. A més, les acusacions s’haurien produït a partir de les matrícules dels vehicles aparcats a la zona de les protestes, per la qual cosa en cap cas es va comprovar que els acusats fossin al lloc dels fets.

Actualment les obres de la central eòlica lo Vedat del Pany es troben aturades a causa de la seva il·legalitat, demostrant-ho que les protestes van ser legítimes i lògiques.

Per aquest motiu el GEPEC-EdC ha donat i donarà suport als activistes que s’han vist afectats per aquesta acusació, però sobretot perquè cap dels que treballem per protegir la natura ens sentim sols davant l’adversitat.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *