Alliberem 14 cries de tortuga careta que van nèixer l’any passat a Calafell

Les cries de tortuga que van nèixer a Calafell han sigut alliberades després de formar part del programa head-starting durant un any

Ivan_Villarejo_Tortuga_Careta

L’estiu passat, el GEPEC-EdC vam custodiar a la platja de Calafell un niu de tortuga careta, una espècie vulnerable que a causa del canvi climàtic acut a litorals com el català per fer les seves postes d’ous. Aquest dimecres 20 de juliol, s’han alliberat 14 exemplars del niu custodiat. S’han col·locat a la mateixa ubicació on van néixer per tal d’afavorir la seva tornada per a la futura reproducció. 

Durant aquest any, les tortugues han format part d’un programa de cria en captivitat anomenat head-starting a les instal·lacions del centre de Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM). D’aquesta manera, s’ha fet un seguiment de la primera etapa de la vida de l’espècie. En aquest programa, les tortugues adquireixen les habilitats necessàries per a sobreviure al medi marí, aprenent a buscar i aconseguir el seu propi menjar i a reaccionar a situacions adverses que es poden trobar en llibertat. 

© Fotografia d’Ivan Villarejo 

La finalitat del head-starting és garantir que les cries arribin al mar amb les millors capacitats possibles per assegurar la seva supervivència. En ser alliberades després d’un any, el seu pes i mida també contribueixen a garantir aquests nivells.

Totes les tortugues alliberades compten amb un microxip per tal de conèixer el seu expedient en el cas de ser trobades de nou. A més, a 6 d’elles també se’ls ha col·locat un localitzador satel·lital per poder fer un seguiment i estudi de la seva ruta.

A l’alliberament hi ha estat convidat el voluntariat del GEPEC-EdC que va custodiar els 85 ous del niu de forma ininterrompuda durant diversos mesos de l’estiu passat. Durant la custòdia també es va fer una labor de conscienciació ciutadana, informant a més de 3.000 persones. El GEPEC-EdC volem mostrar el nostre agraïment amb les persones voluntàries implicades, sense vosaltres no hauria estat possible!

© Fotografia d’Ivan Villarejo

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *