Més biodiversitat a les escoles!

El projecte Biodiversifiquem és un projecte d’educació ambiental participatiu de creació conjunta per a la millora de l’ecosistema urbà.

ciutat-educadora

El projecte Biodiversifiquem l’entorn escolar pretén ser un projecte d’educació ambiental transversal. Mitjançant un procés participatiu i de creació conjunta fem un pas endavant cap a la millora de l’ecosistema urbà amb la implicació de les escoles, les famílies, la ciutadania i l’administració local. 

Abans de començar vam fer un treball previ amb l’ajuntament i el centre educatiu, on es van assentar les bases del desenvolupament del projecte. Es va acordar la realització d’un total de sis sessions amb l’alumnat, reunions amb l’ajuntament i una reunió amb els pares i mares dels alumnes. Finalment, ens vam posar en contacte amb el comerç solidari de Reus i amb un grup de persones voluntàries que ens ajudaran durant tot el projecte. 

Amb la implantació d’aquest projecte es pretén assolir la identificació de la biodiversitat de l’entorn escolar i, mitjançant un procés participatiu amb l’alumnat, professorat i famílies per determinar quines són les accions que es podrien realitzar per tal d’augmentar el verd a l’escola i entorn, a través d’un procés cocreatiu. L’escola escollida per a dur a terme les activitats ha sigut l’escola Misericòrdia de Reus, i actualment estem treballant amb l’alumnat de 6è de primària.

El passat dijous 24 de febrer es va dur a terme la primera sessió a l’escola, es va fer una introducció al concepte de biodiversitat i es va fer valdre la importància i els beneficis de tenir ciutats més verdes i amb més vida.

El dijous dia 3 de març es va fer la segona sessió del projecte, en la qual es va acompanyar els infants a un espai verd proper a l’escola per a fer un mostreig de biodiversitat. Per sorpresa dels infants es va trobar una gran quantitat d’espècies tant animals com vegetals.

Dijous 10 de març va tenir lloc la tercera sessió, aquest cop a l’aula. Es va generar una dinàmica de pluja d’idees entre els infants per tal de fer propostes sobre les actuacions que es volen dur a terme en el marc del projecte. Del gran nombre d’idees sorgides va predominar el fet d’oferir refugis per a fauna, fer neteges de l’entorn i augmentar el verd a l’escola i entorn escolar.

Durant les setmanes vinents es duran a terme les tres sessions que resten, en les quals es posaran en marxa les iniciatives de l’alumnat, amb la implicació de les famílies i l’escola. La valoració del projecte està sent molt positiva per part nostra i de l’alumnat, molt motivat per la realització de les accions que milloraran el seu entorn.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *