El GEPEC-EdC realitza voluntariat inclusiu pel corriol camanegre amb diversos grups de la Fundació Santa Teresa

Persones amb diversitat funcional participen activament en el nostre projecte de seguiment i protecció del corriol

voluntariat

Diferents grups de la Fundació Santa Teresa del Vendrell col·laboren actualment amb el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) en el seu programa de voluntariat per protegir el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), un petit ocell de la família dels limícoles que troba en les platges la seva principal zona de nidificació.

La situació del corriol a les platges és problemàtica, ja que es tracta d’un ocell que viu i cria al mateix lloc per on cada dia transiten centenars de persones. Per aquest motiu, els voluntaris que col·laboren amb l’entitat per fer el seguiment de l’espècie i ajudar en la salvaguarda dels nius són de gran ajuda.

En aquesta ocasió, el GEPEC-EdC compta amb un grup de voluntaris amb diversitat funcional de la Fundació Santa Teresa. Un grup d’usuaris del Centre de la Sínia de Calafell i del Casal de Cunit, en veure que es necessitaven persones per protegir el corriol camanegre, es van interessar per unir-se a l’equip de voluntariat. 

Els usuaris d’aquests centres gaudeixen d’una gran sensibilitat i respecte cap a la natura i els animals. És per això que ja duen a terme algunes activitats enfocades en aquest àmbit com la passejada de gossos, el suport en l’alimentació de les colònies de gats del municipi, caminades o activitats en espais naturals.

voluntariat

Tots dos grups han rebut una formació pràctica per part d’un tècnic del GEPEC-EdC per aprendre a identificar els exemplars i les característiques d’aquesta espècie protegida. Cada grup, d’unes 8 persones, anirà un matí a la setmana a les platges del seu municipi per dur a terme tasques de seguiment de l’espècie. També informaran a les persones usuàries de la platja de la presència del corriol i quines són les seves amenaces, com pot ser el perill que comporta dur el gos a les platges on l’ocell nidifica en època de cria. 

Des del GEPEC-EdC agraïm l’interès i el compromís mostrat en aquesta col·laboració tant als usuaris com als professionals del centre per interessar-se i participar activament en la protecció d’aquesta petita au que comparteix espai amb tots nosaltres. No és el primer projecte que realitzem amb persones amb diversitat funcional, ja que sovint són persones que mostren un gran interès en les problemàtiques ambientals i el fet d’estar a l’aire lliure, aprendre coses noves i participar activament en la protecció ambiental es tradueix en beneficis indirectes per la salut de les persones.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *