Donem la benvinguda al voluntariat europeu

Enguany, el GEPEC-EdC acull de nou vuit joves d'arreu de la comunitat europea en el marc del programa del Cos Europeu de Solidaritat

voluntariat europeu 2022

Enguany, el GEPEC-EdC acull de nou vuit joves d’arreu de la comunitat europea en el marc del programa del Cos Europeu de Solidaritat (ESC). L’ESC és un projecte europeu que permet a les organitzacions sense ànim de lucre acollir joves d’entre 18 i 30 anys per col·laborar com a part del voluntariat en les seves activitats i accions. Amb el finançament i suport del Cos Europeu de Solidaritat, els joves poden fer un voluntariat de pràctiques en una multitud de camps: educació i formació, ciutadania i participació democràtica, medi i protecció de la natura, migració, cultura i molts més.

Aquest projecte també ha estat possible gràcies a l’Ajuntament d’Altafulla, amb qui hem signat un acord de custòdia per a la finca del Canyadell i ens ha permès habilitar un habitatge per al voluntariat. La finca ja s’està convertint en una autèntica llar per als nois i noies que la cuiden amb passió juntament amb el voluntariat local: com a resultat, ja es pot veure com canvia cada dia a millor. El grup de voluntaris i voluntàries no només ha crescut en nombre respecte a l’any passat, quan el GEPEC-EdC havia acollit quatre joves, sinó també en la internacionalitat i varietat d’experiències que han viscut aquests joves i que podran compartir amb nosaltres. És una riquesa que en aquests nou mesos ens permetrà créixer com a ecologistes i com a persones tant el grup de voluntariat com nosaltres com a entitat. 

Com ja hem vist en els darrers anys, de fet, en aquest projecte l’aprenentatge no és unilateral, sinó recíproc, i en tenim la prova cada dia, constatant la voluntat de tot el personal del GEPEC-EdC de col·laborar estretament amb el voluntariat europeu. Tenim joves de sis països europeus diferents (Itàlia, França, Alemanya, Hongria, Ucraïna i els Països Baixos) i tenen experiències molt diferents. Qui son?:

Davide, 28 anys, Itàlia

Soc Davide Messana, tinc 28 anys i després d’haver estudiat economia i d’haver començat a treballar en aquest camp durant gairebé tres anys, vaig pensar que era hora de fer alguna cosa de valor no només pel meu benefici pràctic, sinó per la meva vida i per tota la comunitat. Quan vaig conèixer el Gepec-EdC a través de l’ESC, de seguida em va sorprendre la passió que posen en la defensa de la naturalesa del seu territori, en la consciència que és un tresor per a totes les persones que hi viuen. En aquests nou mesos espero compartir aquesta passió al màxim de les meves possibilitats.

Boris, 25 anys, Països Baixos

Soc Boris Beijneveld, tinc 25 anys i soc dels Països Baixos. Anteriorment, he fet un projecte a Grècia amb tortugues marines i un projecte a l’Equador per rehabilitar la fauna local. Després d’això vaig estudiar gestió d’animals. El projecte de GEPEC-EdC s’ajusta completament al meu interès pel que fa a la conservació de la vida salvatge, per això m’hi vaig presentar.

Zita, 27 anys, Hongria

Zita Palásti, tinc 27 anys, d’Hongria, Budapest. Vaig estudiar conservació de la natura i m’encanta la meva professió, així que aquest àmbit és especialment propera al meu cor. Per això em vaig presentar com a voluntària al GEPEC-EdC. Prefereixo passar el meu temps lliure a l’aire lliure, m’agrada el senderisme i la jardineria, i intento viure la meva vida de manera sostenible.

Emilia, 21 anys, França

Soc Emilia, vinc de Normandia a França i tinc 21 anys. Pel que recordo, sempre m’ha agradat observar animals, fer jardineria, caminar i passar temps a l’aire lliure al meu jardí o al bosc, així que vaig estudiar de manera natural la conservació de la natura i espero aprendre molt més de la gent de Gepec-EdC i dels meus companys voluntaris.

Giulia, 30 anys, Itàlia

Soc la Giulia de Sicília, estic molt emocionada de començar a treballar amb voluntariat local i europeu i amb experts de GEPEC-EdC. M’agrada molt la natura i els animals, així que vaig estudiar economia ambiental per protegir el medi ambient. Per la mateixa raó m’encanta estar a la natura, el senderisme, l’escalada, la jardineria i el meu principal interès és l’agroforestal. Acabo de finalitzar un ESC de curta durada a Salamanca en una reserva biològica entre molts animals, i tinc moltes ganes d’aquests 9 mesos al GEPEC-EdC.

Lolie, 20 anys, França

Em dic Lolie, tinc 20 anys i vinc de Tolosa de Llenguadoc a França. Estudio biologia i preparo la prova d’accés a les escoles veterinàries. Durant el meu temps lliure m’agrada anar en bicicleta i fer senderisme a la natura. També estic implicada en 2 associacions: una per a la preservació de la fauna i l’altra per tenir una part contra els maltractaments dels animals.

Alex, 21 anys, Ucraïna

Em dic Alex Robert, tinc 21 anys i soc ucraïnès del nord de Romania (Transsilvània). He estudiat geografia a la universitat i m’apassiona molt la sostenibilitat i tot el que té relació amb el medi ambient i per això crec que el projecte ESC al GEPEC-EdC m’adapta millor.

Greta, 19 anys, Alemanya

Sóc la Greta, tinc 19 anys i vinc del nord d’Alemanya. Després de graduar-me de secundària, vaig decidir emprendre immediatament una experiència pràctica en un àmbit que sempre m’ha fascinat com l’ecologia, la sostenibilitat i la defensa ambiental, i el GEPEC-EdC em va semblar la millor organització per fer-ho.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *