Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/site-logo.php on line 32 Presentem al·legacions a diversos projectes fotovoltaics de la Ribera d'Ebre - GEPEC-EdC
Search
Close this search box.

Presentem al·legacions a diversos projectes fotovoltaics de la Ribera d’Ebre

La setmana passada, GEPEC – EdC va presentar al·legacions a quatre plantes solars al terme municipal de Flix.

photovoltaic-system-2742304_1280

Aquestes últimes setmanes hem presentat diferents al·legacions a futurs projectes fotovoltaics del terme municipal de Flix a la Ribera d’Ebre.

Concretament als projectes:

  • Flix – Ascó II: De 16.06 MW de potència i 31.60 ha de superfície.
  • Flix – Ascó III:  De 16.06 MW de potència i 34.80 ha de superfície.
  • Flix – Ascó IV:  De 16.06 MW de potència i 25.70 ha de superfície.
  • Flix – Ascó V: De 20.46 MW de potència i 30.70 ha de superfície.

Tots junts sumen un total de 122.8 ha. Però realment s’escampen per un territori molt més gran, a la part est del terme de Flix, a tocar dels termes municipals de Bovera i la Granadella. Això és perquè es tracta de plantes solars molt disperses, tal com es veu en aquesta imatge:

Aquestes  plantes solars ocuparien terrenys que en part es van cremar a l’incendi de la Ribera d’Ebre de l’any 2019.

Aquests terrenys són camps de cultiu abandonats i en actiu, principalment són cultius d’oliveres, els quals s’haurien d’eliminar.

Des del GEPEC – EdC creiem que la implementació de plantes solars no pot ser a costa de destruir ecosistemes, ja sigui un terreny de bosc natural o de un camp d’oliveres.

A més, aquestes instal·lacions afectarien espècies protegides, com l’àguila marcenca, el falcó pelegrí, el còlit ros, o l’àguila cuabarrada, encara que no s’ha fet un estudi de fauna, o més ben dit, no s’ha trobat entre la documentació posada a exposició pública. Tampoc hi ha l’estudi d’afectacions agràries, l’estudi d’impactes acumulatius i sinèrgics ni l’estudi d’impacte i integració paisatgística.

Justament la manca d’informació, que es suposa que ha sigut un error, ha sigut una de les al·legacions. Les altres tenen a veure en qüestions com la connectivitat ecològica, la fauna afectada i els impactes en l’agricultura.

El teu suport és indespensable per seguir lluitant contra les amenaçes al nostre territori

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *