La presència de rapinyaires protegits, un dels motius per aturar els projectes de renovables

ICRA_Cuabarrada (1) (1)

Fa poques setmanes, des del GEPEC- EdC i IPCENA-EdC es van presentar al·legacions a una sèrie de plantes d’energies renovables del Segrià i les Garrigues. Es tracta de la planta solar Planes de l’Ovella, i dels parcs eòlics Basses Roges 3 i Pla del Cirerer, al Segrià, i el parc eòlic els Gorgs a les Garrigues. 

Aquestes instal·lacions s’ubicarien en zones amb una important presència d’aus protegides entre les que es poden destacar el voltor comú, l’àguila marcenca, l’àguila daurada i l’àguila cuabarrada. Al cas dels projectes del Segrià, aquestes estan també en zona amb presència del milà reial, que cal recordar que està en perill d’extinció.

Font: GEPEC-EdC

Un dels impactes que es van al·legar seria el problema que podrien tenir amb la connectivitat ecològica.

Si es dona una ullada a la ubicació dels parcs eòlics en funcionament, es veu que el límit entre les demarcacions de Lleida i Tarragona (i part de la veïna Barcelona), queda ocupat per aquestes instal·lacions. Només hi ha dos sectors sense parcs eòlics en aquesta zona: un d’ells és una part del Segrià, i l’altre és bona part de les Garrigues.

El problema és que tal com es veu a la imatge, la construcció d’aquestes instal·lacions faria que tota aquesta zona limítrof d’uns 100 km quedés gairebé ocupada per aerogeneradors, suposant un efecte barrera més que destacable. 

Les plantes d'energies renovables

Les característiques dels projectes són les següents:

  • PSFV Planes de l’Ovella: 19.29 MW de potència i 23.60 ha de superfície, als municipis de Seròs, Maials i Almatret.
  • PE Pla del Cirerer: 33.00 MW de potència i 6 aerogeneradors, a Maials.
  • PE Les Basses Roges 3: 24.40 MW de potència i 4 aerogeneradors a de Seròs, Maials i Almatret.
  • PE Els Gorgs: 49.50 MW de potència i 9 aerogeneradors, als municipis de l’Albi i el Vilosell.

Seguim defensant el territori

Ajuda'ns fent un donatiu

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

One Response

  1. Resulta evident que aquestes propostes són una mostra més de la voracitat del capital per obtenir beneficis en noves iniciatives que,a més ,poden justificar com fetes des de una consciència mediambiental per tractar-se “d’energies netes”. Justifiquen la seva aposta per invertir en projectes de transició energètica quan realment trinxen el territori, malmeten espais natural,modifiquen el paisatge i menyspreen els habitants dels entorn rurals.S’aprofiten de la manca de capacitat d’oposició d’una població envellida i minvant .Negoci; només negoci i benefici per a una pocs.Com sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *