Search
Close this search box.

Projecte Libera: millorem espais naturals!

Plantem tamarius i recollim brossa al Delta de l'Ebre

tamarius-libera2
En el marc del Projecte Libera, realitzem accions per la millora del medi ambient. Al Parc Natural del Delta de l’Ebre, concretament entre la bassa de les Olles i el Goleró, hem plantat tamarius.
 
Els alumnes de l’Escola Agrària d’Amposta han estat custodiant i fent créixer les estaques de tamariu que es van preparar al mes de desembre a la platja de l’Arenal.
 
Ara, a l’abril, amb l’arribada de la primavera, els hem plantat per tal que fixin la sorra de les dunes quan es facin grans. Aquesta acció ajudarà a disminuïr els efectes dels temporals a la platja i s’espera que ajudin a mantenir la sorra a la duna. Temporals que ja han fet retrocedir la platja a l’inici de la zona de l’Arenal, i justament afegint plantació es busca minimitzar-ne els efectes.
 
L’alumnat de l’escola Mediterrani ha col·laborat en la plantació, han après què és un tamariu, i la importància que tenen en aquest espai tan especial i sensible. 
 
L’acció del Projecte Libera també busca treure brossa de l’entorn natural, especialment en zones litorals. En aquestes zones, l’efecte de les onades acumula la brossa i això perjudica la fauna i flora. L’alumnat de l’escola s’ha esforçat molt en treure aquesta brossa i han visibilitzat la problemàtica. Desitgen que les persones adultes protegim i tinguem cura del nostre entorn. Des del GEPEC-EdC i l’Ajuntament de l’Ampolla fem una crida per a que, entre tots, sumem esforços!
Aquesta iniciativa, finançada per les “Ayudas para el Apadrinamiento de un Espacio Natural” de Seo/Birdlife i Ecoembes, és “un crit a l’acció perquè, entre tots, puguem alliberar molta més vida a favor de la biodiversitat”
 
El dia 12 de juny, el GEPEC-EdC organitzarà, a la mateixa zona, una jornada de neteja oberta a tothom. Us animem a participar-hi!
 
#HéroesLIBERA #ProyectoLIBERA #Basuraleza

Subscriu-te al butlletí de notícies

Rebràs informació sobre la propera jornada de neteja oberta al públic!

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *