Oferta de feina: busquem persones joves per treballar al GEPEC-EdC!

Oferim tres places per tres àrees diferents de l'entitat. Si t'interessa, envia'ns el teu currículum a secretaria@gepec.cat!

feina

Tens menys de 30 anys, estimes la natura i busques feina? Al Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya se’ns ha concedit un ajut dins el Programa de Garantia Juvenil subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu

“El fons social europeu inverteix en el teu futur”

Gràcies a aquest ajut tenim l’oportunitat de contractar tres persones de menys de 30 anys, durant sis mesos a jornada completa, començant abans que acabi 2020. Les persones interessades cal que hagin obtingut titulació relacionada en els últims 5 anys, que actualment no estiguin treballant ni estudiant, i que resideixin a la província de Tarragona.

Les places que s’ofereixen cobriran tres àrees de treball de l’entitat. Segueix llegint i informa-te’n!

Plaça 1: Defensa ambiental

La defensa ambiental és una de les característiques que defineixen l’entitat, i es centra en denunciar agressions al medi i casos de contaminació per tal que l’administració o la justícia les aturi i es conservi o millori l’estat del medi ambient. Donat que aquestes actuacions són molt habituals, el volum de demandes que arriben de tot el territori del sud de Catalunya (Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès) superen les actuals capacitats dels voluntaris d’aquesta àrea.

Busquem una persona capaç de donar suport als voluntaris de l’àrea de defensa ambiental (defensa del medi, contra agressions i contaminació) en: demandes d’informació a l’administració, redacció de denúncies, informes i al·legacions, presentació digital i física de documentació, atenció i resposta a consultes i denúncies d’usuaris que arribin a l’entitat. 

Pot ser que necessitem que es desplaci al lloc dels fets, per recollir dades, aclarir dubtes o revisar informes que no sigui possible consultar d’altra manera. També pot ser que se li demani que expliqui alguna campanya a la premsa, principalment redactant una nota de premsa.

FORMACIÓ REQUERIDA: Titulats/des en ciències ambientals, biologia, geologia, enginyeria – química, industrial…- i altres titulacions afins amb temes legalistes, ambientals o sobre indústria i contaminació).

Plaça 2: Projectes de conservació

L’associació necessita una persona amb capacitat o ganes d’aprendre i d‘ajudar a aconseguir i executar al camp i al gabinet projectes mediambientals molt diversos

Alguns exemples concrets: seguiment i conservació de els zones de nidificació del corriol camanegre a les platges, transectes informatius sobre nidificació de la tortuga babaua, trobar la informació i preparar un pla d’emergència per sequera, cerca d’informació i projecció de com introduir plantes autòctones dins i fora d’edificis educatius, organització i execució d’activitats formatives i informatives com atenció al públic en oficina d’informació ambiental, localització i gestió de flora amenaçada o rara, reproducció en viver experimental de flora autòctona, recuperació ambiental de finques en custòdia, cerca de propietaris d’oliveres monumentals, emplenar formularis i memòries de sol·licituds d’ajudes, realitzar treballs diversos de camp al llarg de la província de Tarragona, etc.

La funció serà la de recolzar el treball dels tres tècnics de projectes de l’entitat en els molt diversos projectes que estan preparant i també en els que estan executant. El treball serà per una banda de gabinet cercant informació, elaborant documents, mapes, contactant i trucant per a aconseguir informació científica, tècnica, econòmica, administrativa o de gestió. També treballs de laboratori com determinació de grans de pol·len o insectes pol·linitzadors o mostres de plantes i altres, com microplàstics, etc.

 El treball de camp, a l’igual que els tres tècnics, podrà ser tant de caire científic, tècnic com de manteniment i restauració ambiental, de gestió d’un viver, d’eliminació de flora invasora, de plantacions, d’instal·lació d’estructures de protecció de zones de nidificació, reunions amb propietaris i altres actors del territori.

FORMACIÓ REQUERIDA: Coneixements emmarcats als estudis de ciències ambientals, biologia, jardineria i paisatgística, enginyeries agrícola i forestal, arquitectura, geografia i geologia.

Plaça 3: Comunicació de l'entitat

El GEPEC-EdC ha adquirit en els últims anys un volum creixent de tasques que requereixen la incorporació de nou personal per cobrir la comunicació de l’entitat. Aquesta àrea no només ha de tenir una estructura prou potent per fer arribar les campanyes, projectes, activitats i altres iniciatives que sorgeixen de l’entitat, sinó que també ha de ser capaç de compaginar-ho amb una sòlida estratègia de publicitat i màrqueting que permeti captar nous socis i sòcies, voluntariat i altres simpatitzants.

Per això, requerim d’una persona que participi en la comunicació de l’entitat, ajudant en les actuals vies de comunicació externes i internes: xarxes socials, web, butlletins, WhatsApp, esdeveniments, etc. Ha d’estar preparada per elaborar contingut escrit (copywriting i storytelling) i generar contingut gràfic, tant per a ús digital com per a suport imprès. Aquest perfil de community manager treballarà de manera conjunta amb l’àrea de Màrqueting de l’entitat, obrint camí en la captació de socis i sòcies sobretot per vies digitals.

La tasca de comunicació anirà compaginada, si es requereix, amb el suport a les tasques administratives: gestió de socis i voluntariat (altes, baixes, recuperació d’altes fallides, atenció a les demandes d’informació…), suport amb la documentació de projectes, gestió d’inscripcions a les activitats de l’entitat (control d’inscripcions i pagaments, informació i atenció als usuaris). Es busca, per tant, un perfil de comunicació que pugui assumir també labors de perfil administratiu. S’ofereix a la persona contractada formació en tasques concretes per els propis tècnics de l’entitat.

FORMACIÓ REQUERIDA: Grau en Comunicació Audiovisual, Disseny Gràfic, Belles Arts, Audiovisual i Multimèdia, Publicitat i Relacions Públiques, Màrqueting, Gestió i Administració d’Empreses… o altres estudis de comunicació/disseny/administració.

Què oferim?

 • Treballar en una ONG ecologista fortament arrelada al territori del sud de Catalunya.
 • Jornada completa durant 6 mesos amb inici abans del 31 de desembre.
 • Formació per a les tasques per part de l’equip de l’entitat.
 • Possibilitats d’innovació, aprenentatge i participació activa en els objectius i mètodes de treball.

Què demanem?

 • Sensibilitat amb el medi ambient.
 • Implicació i voluntarietat.
 • Capacitat de desplaçaments i flexibilitat en la jornada laboral per assistir a esdeveniments o reunions.
 • Bon nivell de català i castellà escrits i orals.

Requisits imprescindibles: Donat que es tracta d’una ajuda englobada dins els programes de Garantia Juvenil, hi ha uns requisits administratius mínims per poder-se presentar.

 • Tenir menys de 30 anys.
 • Comptar amb el document de demandant d’ocupació no ocupat (NODO -document d’alta a l’atur-).
 • Tenir el certificat d’alta al Programa de Garantia Juvenil del SOC (poden demanar l’alta a garantia juvenil les persones aturades i que no estan estudiant, menors de 30 anys).
 • Disposar d’un títol universitari, de grau mitjà o superior (cal disposar del títol, no serveix tenir les assignatures superades).

ATENCIÓ! També és necessari residir a la província de Tarragona (les places de Defensa Ambiental i Comunicació s’ubiquen a Reus, i la de Projectes a Torredembarra).

Recepció de currículums fins el 18 de desembre. Entrevistes els dies 21 i 22. Incorporació abans de finals d’any.

 

Procés finalitzat.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

4 Responses

  1. Hola Guillem! En el cas que compleixis tots els requisits, si us plau envia’ns CV i carta de motivació a secretaria@gepec.cat (especificant la plaça per la qual apliques) o contesta el formulari que hem habilitat. Moltes gràcies!

 1. Hola! Em dic Mireia i m’agradaria inscriure’m. Sóc de Castelló de la Plana, però podria anar a viure a Tarragona. Puc presentarme igualment o és imprescindible residir ja en Tarragona?

  Gràcies.

  1. Hola Mireia! Si et fos possible traslladar-te et tindríem en compte, és clar! Si us plau, omple el formulari habilitat si compleixes la resta de requisits. Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *