El Canyadell obre les portes a la ciutadania

1700579023664

El passat dissabte 18 de novembre des del GEPEC-EdC vam organitzar una jornada de portes obertes de l’Espai de Natura del Canyadell a Altafulla per tal que la població conegués l’espai, la flora i la fauna, a més de realitzar xerrades i tallers per tots els públics.

La jornada va començar a les 10 del matí amb una visita guiada pel Sender dels Ratapatxets.

Dins de la finca hi ha instal·lats una sèrie de cartells informatius al voltant dels ratpenats on s’expliquen les diferents característiques, curiositats, tipus d’hàbitats i altres dades d’interès sobre aquesta espècie.

A més també podem trobar diferents caixes niu de ratpenats.

A quarts d’11 la jornada va prosseguir amb la xerrada: Salvaguarda dels ecosistemes: El cas de la Xil·lela de les oliveres i propostes de planificació territorial preventiva.

Aquesta xerrada va anar a càrrec del Lorenzo Alessio i la Irene Bolzan dos joves voluntaris italians que ens van explicar la seva experiència i mètodes per prevenir la infecció d’aquest bacteri.

Ja fa temps que certes parts d’Itàlia s’estan quedant sense olivers degut a que els arbres s’infecten de xil·lela, un bacteri que els afecta i els acaba matant. 

En acabar la xerrada, vam organitzar un taller familiar de petjades. Els més petits van conèixer diferents animals com el llop o la geneta, i plasmar-ne la petjada al fang.

Finalment, vam acabar la jornada amb una mica de música i un vermut popular.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *