Search
Close this search box.

Defensem el Camp, llaurem el futur

Sortim al carrer a defensar el nostre territori davant la imminent aprovació de macroprojectes.

photo1709750195

El Camp de Tarragona som al centre del debat per l’aprovació dels Pressupostos de Catalunya. Malauradament, però, la causa del debat no és la millora dels serveis públics o com millorar la vida de les treballadores, sinó que és la construcció d’un gran complex turístic d’hotels, botigues de luxe i el casino més gran d’Europa: el macroprojecte del Hard Rock. 

 

Durant els pròxims dies també es pretén impulsar el projecte de l’empresa Lotte, a Mont-Roig, que pretenen ocupar centenars d’hectàrees agràries per implantar una empresa química d’alt risc amb un consum d’aigua d’aquests planta podrà arribar a 7.500 metres cúbics diaris, i com no, provinents del transvasament de l’Ebre. Sumant una gran central fotovoltaica i la possibilitat d’instal·lar desenes d’hectàrees agroindústria per part d’AmetllerOrigen. Tot plegat, sobre un dels aqüífers més grans que queden al país, que correrà un gran perill de contaminació. 

 

Així mateix, durant les últimes setmanes la pagesia i la ramaderia de tot el territori s’ha mobilitzat per reclamar unes condicions de treball dignes, que protegeixin un sector cabdal per la sobirania alimentària i el futur del nostre país. 

 

I sabem que aquestes lluites no estan deslligades, sinó que tenim moltes coses en comú: la planificació dels recursos, priorització del petit sector primari per caminar cap a la sobirania alimentària, i no per posar el turisme per damunt de tot, permetent que xucli la poca aigua que tenim.

Perquè tot això només son les conseqüències del mateix model econòmic capitalista que arruïna la pagesia i la ramaderia, que incentiva l’ús incontrolat d’aigua per al turisme mentre moren centenars d’hectàrees de conreu. Que permet que, sota una falsa aparença de transició energètica es perdin terres de conreu i s’instal·lin grans centrals subvencionades allunyades dels centres de consum, o permet ampliar terminals de creuers i aeroports per rebre milions de turistes amb tot el que comporta. El mateix model que premia l’agroindústria intensiva i, alhora, arracona a qui treballa la terra, que diu voler-nos donar la feina per viure però ens amaga informació sobre l’aire que respirem. És el mateix sistema que permet la construcció de grans macroprojectes que només asseguren grans beneficis per a uns pocs i misèria per a la resta. 

 

Mentre comarques senceres portem quasi dos anys sense aigua i es comencen a arrencar cultius, mentre que a aquests projectes privats se’ls està regalant l’aigua de l’Ebre. Aigua, que alguns pretenen fer arribar fins a Barcelona en 8 mesos mentre no son capaços de fer obres d’urgència a per regenerar l’aigua de la depuradora de Reus en menys de 2 anys. De manera que això és una estratègia per fer desaparèixer la pagesia familiar i la sobirania alimentària dels Països Catalans per portar multinacionals a carregar-se lo poc que ens queda. 

Ha arribat el moment de passar a l’ofensiva, de defensar la nostra terra fins a les últimes conseqüències. Fem un punt i final al sistema que ens ha portat fins aquesta crisi econòmica, social i climàtica, comencem a fer realitat la transició cap a un sistema que posi al centre les necessitats de les classes populars. Llaurem els fonaments d’un nou model econòmic, llaurem la unió de les veïnes unides contra les agressions, llaurem les vides de les noves generacions. Per això, reclamem: 

  • Retirar el Pla Director Urbanístic del Hard Rock i enterrar el projecte d’una vegada per totes
  • Aturar el projecte de la LOTTE
  • Protecció del sòl agrícola i l’espai agrari per garantir la sobirania alimentària
  • Prioritzar les inversions hídriques per a pagesia i no macroprojectes

Volem ser nosaltres, les persones que hi vivim, les que escollim com volem que sigui el futur del nostre país. Perquè hi ha una altra manera de fer les coses, i en volem formar part. DEFENSEM EL CAMP, LLAUREM EL FUTUR! 

Stop creuers Tarragona, Plataforma Aturem el Hard Rock, Salvem Mont-Roig, Esquerra Independentista del Camp, Unió de Pagesos, Revolta pagesa, Plataforma Cel Net, Xarxa Sud, Casals i Ateneus dels Països Catalans, Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *