Busquem voluntariat per ajudar a protegir la tortuga careta!

Busquem persones que vulguin formar part del voluntariat de tortuga del GEPEC-EdC per vigilar el litoral i conscienciar a la ciutadania

Tortuga babaua 2

Amb l’arribada de la calor, les platges del Mediterrani es preparen un any més per la visita de tortugues careta (Caretta caretta), que surten del mar per pondre els seus ous a la sorra. 

Al llarg dels últims estius a causa del canvi climàtic, aquesta espècie està colonitzant litorals com el català per fer les seves postes d’ous, en un moment en el qual la contaminació marina, la pesca accidental i la massificació de les platges la posen en més risc de conservació que mai.

La situació actual és crítica. Les administracions responsables no estan realitzant estudis per calcular la quantitat de tortugues careta a la nostra costa, ni com els hi afecten les diferents problemàtiques del litoral.

Per tal d’actuar ràpidament davant la molt possible arribada de tortugues careta al litoral català, comencem a rebre voluntariat que vulgui ajudar en la protecció de les tortugues i els seus nius. Hem habilitat un formulari per aquelles persones interessades en fer voluntariat per ajudar a les tortugues.

La tasca del voluntariat és molt diversa i inclou des de la confecció de material divulgatiu fins la prospecció de platges a la recerca de qualsevol rastre, niu o exemplar de tortuga careta. En aquestes sortides, anomenades transsectes, el voluntariat avisa al 112 en cas de trobar una tortuga, un rastre o un niu. 

Aquesta tasca es compagina amb la de conscienciació ciutadana, vital perquè aquelles persones que transitin per les platges no interfereixin en el procés de nidificació. Per a formar part del voluntariat només cal voler protegir les tortugues, nosaltres fem la formació necessària. 

A més, els membres del voluntariat de tortuga del GEPEC-EdC han fet el videoclip musicalPer un mar ple de tortuguetes!’ per a donar a conèixer aquesta espècie a tots els membres de la família, a més de conscienciar a la ciutadania de la importància de protegir-la. El clip compta amb una versió en 3D per a viure l’experiència en tres dimensions.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

2 Responses

  1. Je suis en admiration pour les tortues je veux bien être volontaire pour les protéger j habite saint cyprien plage

    1. Hola Thery,

      Moltes gràcies per interessar-te pel voluntariat per protegir les tortugues careta, però només organitzem voluntariat a les costes del nostre territori. Tot i així, tens altres maneres de donar suport al GEPEC-EdC, com fent-te soci o a través d’un donatiu.

      Salutacions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *