Seguim treballant per fomentar la biodiversitat del barranc de la Dòvia

Al barranc de la Dòvia s'hi situen dues finques: les Setjoles i els Tres Quarts. Des de l'entitat treballem fent accions de restauració i actuacions de millora de la biodiversitat.

setjoles_dovia

Les Setjoles i els Tres Quarts són dues finques situades al barranc de la Dòvia, al terme municipal de Pratdip (Baix Camp) a la Serra de Llaberia. Des del GEPEC-EdC, fa anys que treballem constantment per fomentar la biodiversitat a les finques, gràcies principalment al treball voluntari de moltes persones. La vàlua ecològica de l’espai és molt rellevant degut a la presència d‘àliga cuabarrada.

Fins al moment i durant tot aquest temps, des de l’entitat hem anat realitzant  diferents accions de restauració i actuacions de millora de la biodiversitat amb la reconstrucció d’estructures de pedra seca, manteniment de camins, plantacions d’arbustos mediterranis, instal·lació d’abeuradors, recuperació d’antics bancals i plantació d’ametllers, etc. Ara, ens plantegem més accions de millora per a continuar contribuïnt a la biodiversitat de l’espai.

Així doncs, l’objectiu general del projecte és el de fomentar la biodiversitat del barranc de la Dòvia, incidint directament en la conservació de les espècies i creant estructures especialitzades.

Entre els nostres objectius es troba augmentar la biodiversitat i la presència d’espècies presa,  afavorir la conservació de quiròpters i afavorir la conservació d’aus i recuperar el patrimoni cultural de la zona.

Les línies d'actuació del projecte

Les accions que hem dut a terme per aconseguir els objectius plantejats i així fomentar la biodiversitat de l’espai són les següents:

  • Obertura i manteniment d’espais
  • Restauració de marges de pedra seca.
  • Instal·lació d’estacions de seguiment per quiròpters.
  • Instal·lació d’elements de suport per les aus.
 
El pressupost atorgat per a l’execució del projecte ha estat el següent:

Aquest projecte ha comptat amb l’ajut financer de la Unió Europea.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *