Demanem reconsiderar la proposta per accelerar el desplegament d’energies renovables

La proposta de reglament de la Comissió Europea pretén modificar el règim de la prohibició del deteriorament dels ecosistemes

plaques-solars

La Comissió Europea, a petició del Consell Europeu, va presentar el 9 de novembre del 2022 al Consell de la Unió Europea una proposta de reglament per accelerar el desplegament de les energies renovables (COM/2022/591/final), proposta que modifica el règim de la prohibició del deteriorament dels ecosistemes.

Amb l’excusa d’un “interès públic superior”, els articles 15 i 16 de la directiva COM222 faciliten la implantació exprés de macro indústries renovables, sense estudis d’impacte ambiental i acotant la participació ciutadana. 

El GEPEC-EdC ens hem adherit a dues propostes d’organitzacions que comparteixen el mateix fi: posar fre a la situació i aconseguir que es reconsideri la proposta. 

En primer lloc, des del GEPEC-EdC hem donat suport a la campanya #SOSNatura200, organitzada des de MACROrenovablesNO.

Han presentat un document amb el llistat dels macroprojectes d’energia renovable recopilats fins a dia d’avui i la seva incidència directa i indirecta sobre la Xarxa Natura 2000 a Espanya. 

A partir d’aquest document, s’ha tractat de visibilitzar la problemàtica i informar als eurodiputats i eurodiputades, a banda de la ciutadania. 

En segon lloc, també formem part de les organitzacions que han donat suport a la campanya “Sin Excusa“. Un grup de professionals del desenvolupament científic han elaborat una carta oberta en la qual es demana a les Instucions Europees i ministres d’energia de la Unió Europea que no redueixin els controls existents de la protecció de la biodiversitat, ni tan sols per accelerar el desplegament de les energies renovables. 

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *