Acaba el contracte realitzat gràcies al programa d’ocupació del SOC per majors de 45 anys

L'ajut ha permès tenir a l'equip en Joan Ramon Mendo, que després de dotze mesos, i per decisió pròpia, acaba ara una etapa dins el GEPEC-EdC

joan-ramon-mendo-entrevista-garantia-juvenil

Fa un any, el programa “Foment de la incorporació de persones majors de 45 anys al mercat de treball” que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya va permetre al GEPEC-EdC contractar una persona per incorporar-la a l’equip tècnic de l’entitat.

L’escollit va ser en Joan Ramon Mendo, químic i voluntari veterà del GEPEC-EdC que al llarg dels anys ja havia estat part de l’entitat tot ajudant especialment en les campanyes realitzades al Camp de Tarragona. En Joan Ramon va ser contractat el novembre de 2019 per tal de gestionar la tasca de Defensa ambiental, àrea vital del GEPEC-EdC des de la qual s’actua per la via pública i legal contra accions nocives pel medi i qui hi viu. Aquesta àrea va comptar també amb l’ajut de la Marta Josa, ambientòloga contractada gràcies a l’ajut de Garantia Juvenil entre novembre de 2019 i abril de 2020.

Al llarg de la seva estada al GEPEC-EdC, l’àrea de Defensa ambiental ha hagut de batallar contra grans problemàtiques del territori. Potser una de les més destacades va ser l’explosió de l’empresa IQOXE en la petroquímica de Tarragona el passat 14 de gener, on en Joan Ramon, gràcies a la seva formació com a químic i coneixements sobre la indústria tarragonina, va posar llum en moltes incògnites i va afavorir a una resposta (en clau mediambiental) veloç i rigorosa després de l’accident.

Igual d’important ha estat la feina que s’ha realitzat per aturar l’allau de projectes eòlics posats en marxa després de l’aprovació de la nova Llei d’Energies Renovables. Pràcticament sense pausa, l’àrea de Defensa ambiental ha treballat per argumentar a través de la via legal l’impacte de molts d’aquests projectes, planificats molt sovint sense tenir en compte el patrimoni natural sobre el qual s’alçarien i impulsats per especuladors.

Les lluites i victòries de Defensa ambiental no s’acaben aquí (pots fer una ullada a totes les accions d’aquesta àrea a la nostra pàgina d’Actualitat). Per tota aquesta feina feta el GEPEC-EdC valora molt positivament el rol del Joan Ramon dins l’entitat durant aquests dotze mesos i agraeix el seu esforç, dedicació i rigorositat. La voluntat de l’entitat de era de continuar comptant amb ell com a tècnic però ha decidit no renovar el contracte.  Malgrat això, en Joan Ramon seguirà sent part activa del GEPEC-EdC, esperem que per molts anys més.

L’entitat també agraeix al SOC i el seu programa d’ocupació per majors de 45 anys l’oportunitat brindada per tal d’eixamplar l’equip amb professionals experts com el Joan Ramon.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *