Search
Close this search box.

Busquem voluntaris per donar suport a una acció de millora de la finca del Canyadell

La consultoria Deloitte ha impulsat una jornada d’ajuda a la nostra entitat renovant diferents àrees de la finca del Canyadell

Canyadell_voluntaris

El proper dijous 6 d’octubre a la tarda, tindrà lloc una jornada de voluntariat de la mà de Deloitte, una de les principals companyies de consultoria del món. L’empresa va decidir dedicar un servei d’ajuda a la nostra entitat ecologista. Concretament, han triat la finca del Canyadell per a fer un seguit d’accions de millora, espai que el GEPEC-EdC tenim en custòdia amb l’ajuntament d’Altafulla.

A la finca, ubicada al costat de la Cala Canyadell d’Altafulla i amb una riquesa paisatgística impressionant, s’hi ubica una Aula de Naturalistes i l’hostatge on viuen els vuits voluntaris internacionals que acollim any rere any gràcies al programa europeu ESC i amb el suport del segell de qualitat que arriba fins l’any 2027. Malauradament, la finca del Canyadell va patir desperfectes a causa de temporals com el Glòria, fent que a dia d’avui es trobi deteriorada.

Deloitte destinarà un pressupost important a la millora diferents espais de la finca, a banda del suport de 400 persones durant la jornada. El GEPEC-Edc ha focalitzat l’ajuda que Deloitte proporcionarà en les següents accions:

 • Neteja forestal
 • Instal·lació de punts de reg
 • Construcció de mur verd a tota la tanca que delimita la finca amb el C/Bonavista
 • Construcció d’un aparcament de bicicletes pels voluntaris internacionals
 • Rehabilitació de parts de la construcció deteriorades
 • Reorganització de l’hort ecològic
 • Renovació del galliner i l’hivernacle
 • Pintura i instal·lació de rampes d’accés a les vivendes i a l’Aula de Naturalistes
 • Construcció d’una bassa de reg amb materials vernaculars
 • Dotació de mobiliari exterior

Abans dels anys 60, la finca del Canyadell estava dedicada a l’olivera i possiblement a la vinya. A partir dels 60 es va abandonar, fet que va propiciar el creixement de pi blanc. Durant un temps va ser un càmping, tot i que es va tornar a abandonar.

Finalment, l’ajuntament d’Altafulla va decidir adquirir els terrenys i fer un conveni amb la nostra entitat per tal de fer el manteniment de la finca.

Necessitem voluntaris a la nostra entitat per atendre la jornada

Aquestes jornades significaran un abans i un després per la finca. Per aquesta raó, el GEPEC- EdC estem constituint un cos de voluntaris per tal d’atendre a les persones de Deloitte que vindran a ajudar-nos a la jornada del proper 6 d’octubre a la finca del Canyadell.

Les persones interessades a formar part de la iniciativa hauran d’estar disponibles  a partir del matí del dia 6 d’octubre per tal d’organitzar els grups de treball i fer el respectiu el repartiment de tasques. Nosaltres ens encarregarem de formar en tot el que sigui necessari. 

Recorda: no cal ser un expert! Només fan falta ganes de col·laborar, conèixer gent i passar un bon dia.

Si vols unir-te a aquest grup de voluntaris del GEPEC-EdC, envia un correu a voluntariat@gepec.cat

Logo-GEPEC-Newsletter

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

2 Responses

  1. I tant Joan, estem encantats que ens vulguis ajudar. De cara a la tardor segur que organitzem algun voluntariat, ja sigui al Canyadell, o en algun altre terreny o espai que tenim en custòdia.

   Quan n’organitzem un, ho publicarem tant a les xarxes socials, com a través del nostre butlletí de correu electrònic, com per la difusió via whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *