Un estiu ple de natura i activitats

Una cinquantena d’infants participen als campus de Naturalistes del GEPEC-EdC durant aquest mes de juliol

9

Durant les vacances d’estiu és un bon moment perquè els més petits coneguin una mica més tot allò que ens envolta: quins arbres i plantes creixen al nostre entorn, algunes espècies d’animals que conviuen amb nosaltres, com preservar el medi ambient… però sobretot és també un moment per passar-s’ho bé jugant.

Pel GEPEC-EdC  l’educació ambiental és un dels pilars fonamentals de l’entitat, i ja fa més d’11 anys que mitjançant l’Escola de Naturalistes del GEPEC-EdC realitzem activitats extraescolars per infants i joves, tant durant el curs com durant les vacances escolars. Aquest any, ara a l’estiu hem organitzat dos campus, a Roquetes, i al Canyadell a Altafulla.

Les activitats del campus

Aquest estiu més d’una cinquantena d’infants han participat en els dos campus d’estiu que hem organitzat realitzant activitats molt variades relacionades amb la natura i l’entorn. Les més destacades han sigut:

  • Hem après a cuidar un hort: Cada matí, menys els que hem fet sortides a l’entorn proper hem dedicat una estoneta a cuidar el nostre hort; vam preparar la terra, sembrar i plantar llavors, regar…i fins i tot el vam decorar. Ara esperem que pròximament les plantes creixin i poder obtenir els fruits de tot allò que hem plantat.
  • Hem conegut alguns dels animals que habiten al nostre entorn: Ens van venir a visitar els Agents Rurals i ens van estar explicant quines són algunes de les seves feines, ens van parlar sobre la fauna salvatge, i finalment vam alliberar dos xoriguers. Però també hem fet activitats per conèixer els rastres, o hem observat alguns ocells i insectes durant les sortides.
  • Hem fet activitats relacionades amb la identificació de plantes i arbres, empremtes de fulles en fang, jocs de buscar les parelles, identificar algunes plantes….
  • A més de les activitats, també hem fer sortides a l’entorn proper per descobrir tot allò que ens rodeja i que potser no ens hi havíem fixat.
  • També hem fet molts jocs, gimcanes, tallers, activitats de creativitat, hem pintat…i ens hem embrutat.

 

En definitiva, ha estat un mes de juliol ple d’activitats relacionades amb la natura, però també ha estat un mes ple de diversió.

Si t’ha fet una mica d’enveja, tens sort, encara tenim les inscripcions obertes pels campus durant els mesos d’agost i setembre.

 
Previous
Next

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *