Reus tornarà a acollir una sessió del XVI IndiFest, el Festival de Cinema Indígena de Barcelona

En la sessió, anomenada "Aigua i Territori", es projectaran 3 curtmetratges, a més de comptar amb la participació d’ un representant del poble Maya Q’eqchí

Captura de pantalla 2023-10-09 173139

L’IndiFest celebra la seva 16a edició de festival, consolidat com un altaveu dels pobles indígenes al nostre territori. Aquesta edició posarem el focus en l’emergència climàtica. Davant d’aquesta situació crítica (fenomen global), fruit de l’activitat industrial i de l’explotació de la natura, els pobles indígenes han esdevingut actors reconeguts i escoltats arreu del món.

El pròxim 18 d’octubre a les 19 h a la Sala Santa Llúcia de Reus tindrà lloc la sessió «Aigua i Territori», en la qual els espectadors podran gaudir de 3 curtmetratges. La defensa del territori entre els pobles indígenes és la base de la seva sobirania política, econòmica i cultural. Davant del model extractivista, responsable de l’emergència climàtica i d’una desigualtat galopant, els pobles indígenes opten per modes de gestionar els recursos com la terra i l’aigua de forma sostenible, entesos com una relació i no com una propietat o una mercaderia.

L’acte comptarà amb la presència de Melvin Picón, del poble Maya q’eqchí, especialista en defensa de comunitats afectades per projectes hidroelèctrics, que aportarà el seu testimoni professional i personal.

El festival està impulsat per l’equip d’alterNativa – Intercanvi amb Pobles Indígenes i la Coordinadora Llatinoamericana de Cinema i Comunicació dels Pobles Indígenes (CLACPI). El GEPEC-EdC en som els organitzadors de la sessió de Reus.

L’entrada a la sessió és gratuïta, i les persones interessades poden reservar les seves entrades online o fer una donació a l’entitat organitzadora.

La sessió començarà amb una presentació a càrrec del GEPEC-EdC i d’alterNativa – Intercanvi amb Pobles Indígenes. Després de la projecció dels curtmetratges, Melvin Picón farà un parlament com a convidat internacional. Per a finalitzar, es farà un col·loqui.

Les entitats organitzadores insisteixen que és tasca de tots els pobles del món dur a terme una defensa del territori per poder canviar el model de desenvolupament actual, que afecta dia a dia de manera negativa al nostre territori per mitjà d’agressions ambientals, i alhora posa en perill l’existència dels pobles indígenes.

Més informació sobre els curtmetratges que es projectaran i altres sessions de l’IndiFest: indifest.org

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *