Responem a l’article de “greenwashing” de Kronospan

Fa unes setmanes la premsa va publicar un article on no es reflectien cap dels impactes ambientals que genera Kronospan

WhatsApp Image 2025-06-03 at 19.55.39 (1)

El passat 28 de maig, el diari EbreDigital publicava un article titulat: “La fàbrica de Kronospan al Polígon Catalunya Sud és el prototip d’empresa sostenible i energia circular”. Més enllà de si el seu contingut s’acosta més a un espot publicitari que a una informació periodística, des del GEPEC-EdC considerem que l’article no reflecteix els impactes ambientals reals que genera l’activitat de Kronospan i, per aquest motiu, exercim el nostre dret de rèplica.

Kronospan construeix un relat basat en l’ús d’energies renovables i la valorització de residus, amb una aparença de model sostenible. Però, des de l’inici de la seva activitat, ha estat objecte de múltiples queixes i denúncies per part del veïnat i de diverses entitats ecologistes, a causa dels sorolls, les pudors i les emissions contaminants que genera.

Preguntes com “quin aire respirem?”, “per què se’ns irriten els ulls?” o “d’on venen les pudors persistents?” són algunes de les inquietuds que la població afectada ens ha traslladat. Però ni l’empresa ni l’administració han donat, fins ara, respostes clares. Per això, reclamem una avaluació ambiental rigorosa, imparcial i accessible per a tothom.

D’altra banda, volem recordar que no es pot parlar d’economia circular ni de sostenibilitat si al darrere hi ha incompliments ambientals i afectacions greus a la salut pública. Un model que genera molèsties constants i contamina l’entorn no pot ser presentat com a exemplar.

Finalment, volem expressar el nostre suport a la concentració convocada pel veïnat afectat per les emissions de Kronospan el proper 5 de juny, a les 19.00h, davant de l’Ajuntament de Tortosa, i animar a tota la ciutadania a participar-hi per exigir solucions reals i immediates als problemes ambientals que patim, i per defensar un model de desenvolupament veritablement sostenible per a les Terres de l’Ebre. 

Per la nostra banda, continuarem treballant per aportar informació contrastada i per exigir responsabilitats allà on calgui. També reclamem als mitjans de comunicació una informació veraç, equilibrada i contrastada, que doni veu a totes les parts implicades, especialment a la ciutadania afectada i a les entitats que vetllem pel bé comú.

Perquè la sostenibilitat ha de ser molt més que un eslògan.

Ajuda'ns a aconseguir un informe ambiental

Conjuntament amb una universitat catalana estem realitzant un estudi que ens permetrà conixer les emissions de l'empresa

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

3 Responses

  1. Quina llastra pel territori,a les portes d’entrada del Delta de l’Ebre i a la falda de la serra del Cardó i el Boix,on i nidifiquen les àguiles cuabarrada,no ho puc entendre.
    Si ara ja respirem el fum carregat de metalls pesants,sumem-hi la pudo que farà la planta de Biogàs que es vol fer al costat de Kronospan,i la implantació d’altres indústries contaminants,com la de la fàbrica de pegament que vindrà.
    Sense deixar de banda el subministrament d’aigua brutals que necessiten aquest tipus d’indústria.
    I per colmo ,volen posar molins de vent al mateix polígon ,amb la mortaldat d’aus que suposarà, només per blanquejar la imatge desastrosa que suposa aquestes fàbriques.
    NO a l’ampliació del polígon Cat sud.

  2. Com ha pogut passar que a les portes d’entrada al Delta de l’Ebre i a la falda de la serra del Cardó i el Boix on i nidifiquen les àguiles cuabarrada, entre moltes altres aus,s’hagi instal·lat una fàbrica tant contaminant.
    Al fum carregat de metalls pesants, caldrà sumar-hi la pudor de la planta de Biogàs que es vol instal·lar al costat o la fàbrica
    per fer les resines i pegament pels plafons que es fan a Kronospan…
    Quin consum d’aigua caldrà per aquest polígon?
    I els molins de vent que posaran al mateix polígon amb la mortaldat d’aus que suposarà, només per blanquejar la imatge.Demencial.!!

    NO al polígon Catalunya sud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *