el Blog de Reforestadores

Benvingudes i benvinguts, 

Avui inaugurem aquest blog que iniciem de forma pilot. Perquè fer un blog? Per compartir aprenentatges, conectar amb gent amb interessos afins i sobretot aprendre plegades. 

La preocupació per la salut i mancança de superfície de boscos naturals ens ha portat a buscar mètodes de reforestació i restauració que ajudin a augmentar la diversitat ecològica i a millorar la qualitat dels boscos. Els mètodes més tradicionals de reforestació es basaven principalment en la plantació de pins, amb un pobre sotabosc. Aquests mètodes no afavoreixen una ràpida creació dels hàbitats naturals ni a la recuperació ràpida dels ecosistemes que s’hi haurien d’anar establint. És per això que després de trobar informació sobre un mètode que ens ha fascinat, el mètode Miyawaki (creat per un botanista japonés), hem decidit fer una prova pilot.

No heu sentit a parlar d’aquest mètode “Miyawaki”? Estupendo, nosaltres fins fa un any tampoc, però ens ha engrescat i com hi ha poca experiència de restauracions d’aquest tipus al Mediterrani, hem pensat que la millor manera que teníem d’anar aprenent era compartir el que trobàvem i el que fèiem.  Per el contrari, tens la sort de conèixer aquesta metodologia Miyawaki? Millor encara, ens pots ajudar i compartir el que sàpigues. A la pàgina de contacte trobaràs com localitzar-nos també. 

Per últim, i abans d’acabar, nomes explicar-vos que som la Marie i la Elsa, una luthier i una informàtica, que ens hem trobat per casualitat i que aquesta passió d’aprendre per crear boscos ens ha unit. No tenim coneixements tècnics forestals, ni botànics, som només unes aficionades vocacionals, però aquí estem amb molta curiositat per aprendre i compartir. 

Gracies per llegir-nos i compartir-vos!