PREGUNTES FREQÜENTS

Com es finança el GEPEC-EdC?

El GEPEC-EdC es finança amb les quotes anuals que aporten els socis i sòcies de l’entitat, les donacions de particulars, les subvencions a projectes ambientals, la realització de projectes ambientals per a empreses privades i la venta de serveis com assessorament ambiental, serveis d’RSC, activitats d’educació ambiental, etc.

On puc consultar els informes econòmics i d’activitat del GEPEC-EdC?

A l’apartat de Transparència i finançament (link a Transparència i finançament)

Sóc soci/a; què haig de fer per canviar les meves dades personals?

Que comporta fer-se soci/a?

Ser soci/a significa donar suport a la tasca de l’entitat. Aquest ajut es fa de manera econòmica amb la quota anual, que es destina a la defensa ambiental, el desenvolupament de projectes de conservació de flora i fauna, la custòdia d’hàbitats, la realització d’activitats de sensibilització i educació ambiental, etc.

Quins tipus de soci hi ha? I Quan em cobraran la meva quota de soci/a?

Les quotes es es paguen de manera anual, amb un cobrament mitjançant compte bancari entre els dies 1 i 10 de febrer.

QUOTES DE SOCI/A

  • Depenent del moment de l’any en el qual et donis d’alta com a soci/a del GEPEC-EdC se’t cobrarà el cost sencer de la quota o només una part proporcional. Així, si t’associes a principis d’any s’abonarà la quota íntegra (50€ si parlem de la quota base), però si ho fas per exemple al juliol només pagaràs la meitat (25€ en aquest cas). Arribat el febrer de l’any vinent ja se’t cobrarà la quota anual sencera.

Quan em cobraran la meva quota de soci/a?

Les quotes es es paguen de manera anual, i es passa el cobrament mitjançant compte bancari entre els dies 1 i 10 de febrer.

Quan et donis d’alta com a soci/a se’t cobrarà la quota completa de 50€ (25€ quota reduïda o 100€ quota familiar) i al febrer següent la part proporcional del que hagis utilitzat durant el primer any (és a dir si et dones d’alta al juliol pagaràs 50€ i al febrer següent 25€ (juliol-desembre = 6 mesos). A partir del 3r any ja pagaràs la quota íntegra al febrer.

Què puc desgravar-me d’allò que dono al GEPEC-EdC a la Declaració de la Renda?

Les úniques aportacions a l’entitat que poden desgravar a la Renda són els donatius, les quotes no es poden desgravar.

Podràs desgravar-te fins al 75% dels donatius que facis a l’entitat (et pots desgravar el 75% dels primers 150€ que donis i un 30% dels que superin aquesta xifra). Si has fet un donatiu nosaltres informarem a hisenda del mateix i tu no cal que facis cap tremit, però si hi desitges pots sol·licitar un certificat de donació omplint el formulari de contacte.

Fins a quant puc desgravar-me a la Declaració de la Renda (IRPF)?

Som una organització d’utilitat pública, fet que significa que pots desgravar-te el 75% per als primers 150 euros de la teva aportació. Per als diners portats que excedeixin aquesta quantitat, la desgravació arriba al 30%. Si s’ha donat una quantitat igual o superior a Greenpeace durant els dos últims exercicis, aquest percentatge de la desgravació s’incrementa fins al 35%. Cal tenir en compte que el límit màxim de desgravació està fixat al 10% de la base liquidable de l’IRPF. 

*Aquestes condicions generals poden variar en funció de la comunitat autònoma.

Que puc desgravar-me d’allò que dono al GEPEC-EdC a l’Impost de Societats (Empreses)?

Les aportacions a l’entitat en forma de donatiu es poden desgravar, les quotes no. També hi ha altres règims especials per als convenis de col·laboració.

Podràs desgravar fins a un 35% del total del donatiu. Existeixen altres formes de donar-nos suport des d’una empresa, com els convenis de col·laboració, amb altres avantatges fiscals. Contacta’ns al 977 33 11 42 o a secretaria@gepec.cat i t’informarem.

Fins a quant puc desgravar-me a l’Impost de Societats (Empreses)?

Amb un donatiu pots desgravar fins al 35% del donatiu sempre i quan no superi el 

35% del total del donatiu. Existeixen altres formes de donar-nos suport des d’una empresa, com els convenis de col·laboració, amb altres avantatges fiscals. Truca’ns al 977 33 11 42 o contacta’ns i t’informarem.

Un/a menor d’edat pot ser soci/a del GEPEC-EdC?

Es pot ser soci del GEPEC-EdC a qualsevol edat. Els socis i les sòcies menors de 18 anys tenen una quota especifica reduïda i gaudeixen dels mateixos avantatges que la resta de persones sòcies per participar a activitats o gaudir de descomptes en sets establiments.

Tot i això no poden desenvolupar tasques directives de l’entitat ni tenen dret a vot en les assemblees, i per donar-se d’alta un/a menor requereix de l’autorització materna/paterna o del tutor legal.

Què haig de fer per donar-me de baixa com a soci/a del GEPEC-EdC?

Sentim que t’estiguis plantejant aquesta pregunta, però per donar-te de baixa l’única cosa que has de fer és posar-te en contacte amb nosaltres. Caldrà que ens confirmis la teva identitat i farem el tràmit de baixa. 

I si vull col·laborar amb el GEPEC-EdC d’una altra manera?

Considera fer voluntariat a l’entitat (Fes voluntariat)! Hi ha perfils de tota mena: des d’aquells més actius i que estan directament en contacte amb la natura fins a altres més de despatx i centrats en combatre les agressions mediambientals des d’una perspectiva tècnica i legal. També hi ha voluntaris i voluntàries que ens ajuden a  aconseguir més visibilitat anant a fires o fent activitats en nom del GEPEC-EdC.

També pots rebre periòdicament, al teu correu (link alta mailchimp), WhatsApp (link alta whatsapp) o a través de les xarxes socials, informació sobre el que fem, les activitats i campanyes i ajudar-nos a difondre-la informant a les persones del teu entorn.

També pots col·laborar incloent el GEPEC-EdC al teu testament i assegurar-te que la natura i el territori que tant t’estimes seguirà protegit quan ja no hi siguis (Llega patrimoni).