Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/site-logo.php on line 32 Coneix les espècies en perill de casa nostra - GEPEC-EdC
Search
Close this search box.

Coneix les espècies en perill de casa nostra

Enguany, amb motiu del #GivingTuesday, centrem la nostra proposta solidària en la protecció i conservació d'espècies en perill i vulnerables

Giving Tuesday 2022

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’objectiu és dedicar un dia a tot el món, aquest any el 29 de novembre, a celebrar l’acció de donar. 

El GEPEC-EdC ens sumem a la iniciativa i donem un nou impuls a la nostra campanya de protecció i conservació d’espècies en perill i vulnerables

Com ja sabràs, algunes espècies d’animals estan patint un declivi de la seva població arrel de l’acció humana i altres factors mediambientals. La supervivència d’espècies del nostre territori perilla. La seva protecció és un dels eixos d’acció principals de la nostra entitat. Ens ajudes a seguir treballant-hi? 

Qui són els protagonistes?

La tortuga careta

La tortuga careta (Caretta caretta) és la tortuga més present al Mar Mediterrani. Pot pondre entre 100 i 120 ous per niu a la sorra de la platja.

Protegir els ous de tortuga careta fins que neixen les tortuguetes és vital per la seva supervivència. Només una de cada mil tortugues careta arribarà a la seva edat adulta. Per això, cal un canvi molt més ampli per revertir la situació crítica en què es troba aquesta espècie. 

 

Els ratapatxets

Els ratpenats o ratapatxets son un dels grups de mamífers més desconeguts i amenaçats del territori malgrat ser també un dels millors controladors de plagues que hi ha. La seva dieta es basa en escarabats, vespes, formigues voladores, mosquits i papallones. 

Això els converteixen en espècies vitals per mantenir l’equilibri ecològic dels hàbitats, especialment els agrícoles i un gran aliat per les persones i les malalties infeccioses.

L'àliga cuabarrada

Fotografia: Xavi Bayer

L’àliga cuabarrada (Aquila fasciata) és un rapinyaire típic d’ambients mediterranis.  Es tracta del rapinyaire més amenaçat d’extinció a Europa, extremadament sensible a les pertorbacions humanes. Tarragona és la província catalana amb més presència de parelles d’àliga cuabarrada.

Salvar l’àguila cuabarrada depèn en bona part d’un canvi en la manera amb la qual fem ús dels nostres recursos i espais naturals. Per la seva pròpia recuperació, tota l’agricultura i la ramaderia del país haurien de ser 100% ecològiques en el futur proper. 

L'ofegabous

L’ofegabous (Pleurodeles waltl) és el tritó més gran de la Península Ibèrica, podent arribar als 30 cm de llargària.

Es troba amenaçat per l’abandonament dels usos tradicionals agrícoles i ramaders, que ha causat la desaparició del seu hàbitat (principalment basses i abeuradors).

Fotografia: P. Roig 

El corriol camanegre

corriol

Fotografia: Xavi Pedro

El corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) és un petit ocell limícola que viu i cria exclusivament a les platges. Una espècie de color marronós i que pesa entre 40 i 44 grams. 

L’hàbitat de nidificació de l’espècie, la platja, es troba cada cop més alterada per la interacció humana i la presència de gossos o gats, que posen en perill al corriol camanegre. 

Vols col·laborar a la nostra campanya?

Si vols oferir-nos la teva solidaritat pel #GivingTuesday el 29 de novembre i així ajudar a les espècies en perill, pots fer-ho a través del següent botó.

A més, entre totes les persones que feu el vostre donatiu durant el dia del Giving Tuesday, es sortejarà un pack amb una entrada doble per anar a “Pescadors d’alçada” durant l’any que ve + uns prismàtics opticron, gentilesa d’Oryx

El resultat del sorteig es publicarà el 30 de novembre.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *