Recuperem el Gaig Blau amb la col·laboració d’IKEA

Hem anellat els primers tres polls de gaig blau a partir del projecte que vam iniciar fa set anys en col·laboració amb l'empresa sueca IKEA

Ferran_AguilarGaig_Blau_3

La població de Gaig Blau (Coracias Garrulus) ha patit un retrocés considerable en aquests darrers anys, especialment al Camp de Tarragona. Per aquest motiu, fa set anys el GEPEC-EdC amb el suport de l’empresa sueca IKEA i amb el Grup de Defensa i promoció de La Plana de Secà de l’Alt Camp i els agents rurals dels territoris, vam iniciar un projecte d’inserció de caixes niu per a la recuperació de la població d’aquesta espècie.

Després de molt d’esforç per part de totes les parts implicades, el projecte ha donat els seus fruits: han nascut tres polls de gaig blau, que han sigut anellats per a poder fer un seguiment de l’exemplar en el cas que es trobi en algun altre punt del territori.

Són diversos els factors que agreugen l’estat de propera amenaça del gaig blau al territori, com la falta d’espai per a criar, els canvis agrícoles i urbanístics dels terrenys o la falta d’aliment per l’ús excessiu d’insecticides o herbicides.

Per aquest motiu, vam apostar per instal·lar les caixes niu a la plana de secà de l’Alt Camp, doncs és on es conserva l’activitat agrícola més tradicional i que conseqüentment afavoreix moltes espècies vinculades a l’agricultura, entre les quals s’hi troba el gaig blau. A més, l’espècie és una gran aliada dels agricultors perquè la seva alimentació es basa en el consum de grans insectes, convertint-se en veritables controladors de plagues.

Ens genera un gran orgull anunciar que l’èxit del projecte ha permès renovar la col·laboració de la nostra entitat amb IKEA, i pròximament es col·locaran 10 caixes niu més a la mateixa àrea amb la finalitat d’augmentar i consolidar la població de gaig blau. Agraïm profundament la implicació d’IKEA i els seus treballadors, la confiança atorgada a l’entitat i la sensibilitat ambiental mostrada apostant per un projecte difícil d’assolir.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

2 Responses

    1. Hola Rosa,

      A nosaltres sí que ens apareix l’opció de compartir a xarxes des dels botons de sota de la notícia. De totes maneres, podràs trobar la publicació a les nostres xarxes socials, des d’on la podràs compartir també.

      Una salutació!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *