Visita guiada pel Sender dels Ratapatxets

Ratapatxet” és un dels noms que reben els ratpenats a les nostres comarques. Els ratpenats són el grup de mamífers més desconegut i amenaçat al món. Sabies que els ratpenats són uns dels millors controladors de plagues que hi ha? En una nit, un ratpenat consumeix entre 200 i 500 mosquits! També, actuen com a pol·linitzadors, dispersors de llavors, distribuïdors de nutrients a la natura, i molt més. 

Malauradament, avui dia aquestes espècies tenen problemes de conservació. És per això que des de fa anys, des del GEPEC- EdC, juntament amb l’Ajuntament d’Altafulla i el Museu de Granollers, a l’Espai de Natura – Finca del Canyadell s’hi duu a terme un projecte de seguiment i conservació dels ratpenats. 

Vine a conèixer els ratpenats de l’Espai de Natura – Finca Canyadell! Aquesta visita d’una hora recorre la finca del Canyadell per les diferents àrees (espai de restauració del bosc mediterrani, galliner, viver, hort, hotels d’insectes, aula de natura, etc.) vertebrada a partir d’un itinerari que recorre els 11 tipus diferents de refugis per a ratpenats instal·lats al llarg de la finca. 

Tu també vols formar part d’un projecte de seguiment de ratpenats? Després de la visita guiada, informa’t de com pots formar part de la conservació i protecció d’aquestes espècies. 

HORARI :  10:00 a 11:00

Places limitades. És imprescindible la inscripció per a participar en l’activitat.

Organizer

GEPEC-EdC

Altres organitzadors

Ajuntament d'Altafulla

Cistella

2 Responses

 1. Hola.

  El google maps em situa la Finca Canyadell a Torredembarra, però vosaltres expliqueu que l’altre organitzador és l’ajuntament d’Altafulla.
  És tot correcte i la finca està a Altafulla i limita amb Torredembarra, o el google m’ha enviat a on no toca?

  1. Bon dia Josep,

   Si és correcte la finca es troba al límit dels dos termes municipals, el que és la finca està al terme d’Altafulla, però els carrers i la urbanització per accedir-hi al terme de Torredembarra.
   És una mica complicat.

   Espero que al final poguessis venir a l’activitat.

   Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Normativa Covid-19 GEPEC-EdC

Amb la inscripció a aquesta activitat, jo (i, en el cas d’haver inscrit més persones, també el meu grup):

Declaro sota la meva responsabilitat en relació amb la situació de pandèmia generada per la Covid-19:
– Que sóc coneixedor/a del context de pandèmia actual provocada per la Covid-19 i que accepto les circumstàncies i riscos que aquesta situació pot comportar durant el desenvolupament de l’activitat en la qual participo. Així mateix, entenc que l’equip de dirigents i l’entitat organitzadora de l’activitat no són responsables de les contingències que puguin ocasionar-se en relació a la pandèmia durant l’activitat.
– Que he estat informat/da i estic d’acord amb les mesures de prevenció general i amb les actuacions necessàries que s’hagin de dur a terme si apareix el cas d’un participant amb simptomatologia compatible amb la Covid-19 durant el desenvolupament de l’activitat.
– Que informaré l’entitat organitzadora sobre qualsevol variació del meu estat de salut i/o acompanyants compatible amb la simptomatologia Covid-19 mentre duri l’activitat, així com de l’aparició de qualsevol cas de Covid-19 en el seu entorn familiar.

Finalment, que amb caràcter previ a la realització de cada activitat, compleixo/compliré els requisits de salut següents: 
– Presentar absència de malaltia i simptomatologia compatible amb la Covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea…) o amb qualsevol altre quadre infecciós.
– No haver conviscut o no haver tingut contacte estret amb una persona positiva de Covid-19 confirmada o amb una persona que hagi tingut simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors a la realització de l’activitat.