Pels voltants de Siurana, cingles i graus

ATENCIÓ: AQUESTA ACTIVITAT HA ESTAT ANULADA: DISCULPEU LES MOLÈSTIES.
 
Sotirem des del Coll d’Esplugues. 
Començarem baixant lleugerament, en direcció al pantà, per enllaçar amb el camí ral de Cornudella a Siurana.
 
Anirem a buscar el senderdel Grau de la Trona, tot rodejant les cingleres de la cara sud de Siurana, on podrem observar, per una banda, les formes que ha agafat el gres vermell provocades per l’erosió i per l’altra la sensació d’inexpugnabilitat del poble de Siurana.

Ens enfilarem pel Grau de la Trona, un clàssic que no cansa mai per les seves vistes, però que té un fort desnivell inicial, i arribarem fins al poble. Si ens ve de gust, ens hi podem entretenir una mica.


Tot seguit recuperarem el camí ral de Siurana a Cornudella per marxar, però el deixarem al cap de poc per arribar, pel camí de la Font i la carretera, a les Fonts Caldes.


Ens endinsarem en una de les meques de l’escalada internacional i és molt probable que, si parem una mica l’orella, sentim diversos idiomes flotant entre les parets d’aquesta bonica barrancada. Fins que trobem la tranquil·litat en tombar el sector de l’ Olla.

 

El sender, que de vegades és el propi llit del barranc, s’enfila per anar fins al Coll de la Vaca. 

Des d’aquí ja només ens quedarà la baixada fins al Coll d’Esplugues, que farem per un altre grau clàssic i que tampoc no cansa mai: el Grau Tallat. Les vistes des d’aquest punt són magnífiques. 


Les cingleres que resseguirem de baixada són un dels el llocs preferits d’alguns rapinyaires de la zona i, per aquest motiu, es demana que, en època de nidificació, no es passi per aquest sector. 

Grau de dificultat: Baix – mig
És apte per a cadira de rodes? No
És apte per a persones grans? Sí
És apte per a nens petits? A partir de 8 anys.
 
 

Es recomana vestir roba i calçat còmode.

A càrrec d’Ester Borràs Giol.

Si us plau, quan feu la inscripció poseu els noms i cognoms de tots els membres que participaran, i indiqueu si hi haurà menors d’edat.

Trobada a Reus: 8:30h, estació de trens. Atenció: no podem assegurar que hi hagi prou vehicles per compartir. Si sortiu des de Reus, indiqueu-ho al fer la inscripció.

Trobada al Coll d’Esplugues (carretera de Siurana): 9:30h

 

ATENCIÓ: totes les vendes són definitives, no s’efectuen reemborsaments, canvis ni cancel·lacions. 

Per gaudir d’una bona planificació, cal arribar amb temps suficient.

Cal respectar els horaris de l’activitat, tot retard ocasionat per factors aliens al GEPEC-EdC i les conseqüències que se’n deriven no seran responsabilitat del GEPEC-EdC.

Totes les inscripcions es realitzen a través de la web. Un cop rebeu la confirmació automàtica, teniu confirmada la plaça. 

En cas de modificació o cancel·lació de l’activitat, en posarem en contacte.

Si teniu algun dubte o comentari, podeu escriure a activitats@gepec.cat

Location

Coll D'esplugue

Cistella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Normativa Covid-19 GEPEC-EdC

Amb la inscripció a aquesta activitat, jo (i, en el cas d’haver inscrit més persones, també el meu grup):

Declaro sota la meva responsabilitat en relació amb la situació de pandèmia generada per la Covid-19:
– Que sóc coneixedor/a del context de pandèmia actual provocada per la Covid-19 i que accepto les circumstàncies i riscos que aquesta situació pot comportar durant el desenvolupament de l’activitat en la qual participo. Així mateix, entenc que l’equip de dirigents i l’entitat organitzadora de l’activitat no són responsables de les contingències que puguin ocasionar-se en relació a la pandèmia durant l’activitat.
– Que he estat informat/da i estic d’acord amb les mesures de prevenció general i amb les actuacions necessàries que s’hagin de dur a terme si apareix el cas d’un participant amb simptomatologia compatible amb la Covid-19 durant el desenvolupament de l’activitat.
– Que informaré l’entitat organitzadora sobre qualsevol variació del meu estat de salut i/o acompanyants compatible amb la simptomatologia Covid-19 mentre duri l’activitat, així com de l’aparició de qualsevol cas de Covid-19 en el seu entorn familiar.

Finalment, que amb caràcter previ a la realització de cada activitat, compleixo/compliré els requisits de salut següents: 
– Presentar absència de malaltia i simptomatologia compatible amb la Covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea…) o amb qualsevol altre quadre infecciós.
– No haver conviscut o no haver tingut contacte estret amb una persona positiva de Covid-19 confirmada o amb una persona que hagi tingut simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors a la realització de l’activitat.