Gallocanta Febrer 2022

Activitat organitzada per Limonium.

Les places són limitades, tota la gestió de la inscripció es realitza a través de gerencia@limonium.org o del telèfon 675965905.

Si vols participar-hi i ajudar el GEPEC, inscriu-te a gerencia@limonium.org amb el codi GEPEC-SOCI o envia un WhatsApp al 675965905, i una part del recaptat d’aquesta activitat es destinarà a projectes del GEPEC.

Informació de l’activitat:

Observació de grues de matinada i vespre, així com de diferents ocells estèpics i rapinyaires

Per complementar el viatge, també es visitaran punts d’interès cultural i històric i s’interpretaran aspectes paisatgístics i geomorfològics.

L’excursió es farà en cotxes particulars i es compartirà la gasolina.

Dissabte 26 de febrer: a les 8 del matí sortirem del Camp de Tarragona en direcció a Gallocanta, passant per Lleida. 

 

De camí ens trobarem a Bujaraloz amb els que vinguin del
centre i del nord de Catalunya. 


Després de fer les primeres observacions d’aus estèpiques a Bujaraloz, continuarem cap a Gallocanta, on esperarem l’arribada de les grues, ben tapats per protegir-nos del fred rigorós que previsiblement farà.
Seran uns 347 km, quasi quatre hores més el temps que triguem en les diverses parades del camí.

 

 

Diumenge 27 de febrer. A trenc d’alba, esperarem la sortida de les grues de la Llacuna de Gallocanta. És molt probable que l’ambient sigui gèlid, així que cal anar ben abrigats, especialment els peus. Per a molts ornitòlegs mediterranis, aquest és el lloc on han passat més fred de la seva vida. 

 

Tot i això, l’espera valdrà la pena, tant pels fotògrafs com pels que simplement tinguin un interès contemplatiu, ja que l’espectacle de llums i de sons és impressionant.

 

La resta del dia, el passarem pels voltants de la llacuna observant les grues i diferents aus
estèpiques i visitarem espais d’interès històric com el Castillo de Peracense, on podrem observar aus rupícoles i les runes del castillo de Santed. 

 

I a la tarda, repetirem un cop més la vesprada, observant els estols de grues quan vénen a dormir a la llacuna.

Dilluns 28 de febrer: Aquest dia els més mandrosos i fredolics s’aixecaran a l’hora d’esmorzar, mentre la resta del grup estarem al peu del canó per retrobar-nos amb les nostres amigues o, depenent del temps, visitar el canó del riu Piedra.

Després de dinar, iniciarem la tornada.

 

El cost per persona, que inclou guiatge (100 € per persona) i allotjament, variarà en funció de l’allotjament escollit a Gallocanta.

 

 

El preu de l’allotjament per persona variarà entre 25 € i 50 € per nit depenent del tipus d’habitació que es triï i si es vol dormir sol o en habitació doble. Totes les habitacions tenen lavabo interior. Hi ha opcions més barates a la part d’alberg.

Podeu mirar l’allotjament suggerit a:

https://allucant.com/htm/alojamiento.htm


 

 

Si algú vol triar un allotjament alternatiu, ho pot fer.

L’allotjament es pagarà directament al lloc, tot i que s’haurà de facilitar un número de targeta per garantir la reserva de l’habitació.

 

 

 

L’excursió s’ha de reservar mitjançant un pagament de 50 € per persona.

Location

Gallocanta

Organizer

Limonium
Email
gerencia@limonium.org

Cistella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Normativa Covid-19 GEPEC-EdC

Amb la inscripció a aquesta activitat, jo (i, en el cas d’haver inscrit més persones, també el meu grup):

Declaro sota la meva responsabilitat en relació amb la situació de pandèmia generada per la Covid-19:
– Que sóc coneixedor/a del context de pandèmia actual provocada per la Covid-19 i que accepto les circumstàncies i riscos que aquesta situació pot comportar durant el desenvolupament de l’activitat en la qual participo. Així mateix, entenc que l’equip de dirigents i l’entitat organitzadora de l’activitat no són responsables de les contingències que puguin ocasionar-se en relació a la pandèmia durant l’activitat.
– Que he estat informat/da i estic d’acord amb les mesures de prevenció general i amb les actuacions necessàries que s’hagin de dur a terme si apareix el cas d’un participant amb simptomatologia compatible amb la Covid-19 durant el desenvolupament de l’activitat.
– Que informaré l’entitat organitzadora sobre qualsevol variació del meu estat de salut i/o acompanyants compatible amb la simptomatologia Covid-19 mentre duri l’activitat, així com de l’aparició de qualsevol cas de Covid-19 en el seu entorn familiar.

Finalment, que amb caràcter previ a la realització de cada activitat, compleixo/compliré els requisits de salut següents: 
– Presentar absència de malaltia i simptomatologia compatible amb la Covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea…) o amb qualsevol altre quadre infecciós.
– No haver conviscut o no haver tingut contacte estret amb una persona positiva de Covid-19 confirmada o amb una persona que hagi tingut simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors a la realització de l’activitat.