Search
Close this search box.

Delta Birding Festival

Cada any el Delta de l’Ebre, un dels espais naturals més importants de la Mediterrània Occidental, acull el Delta Birding Festival que ofereix un programa d’activitats molt ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, etc… acompanyat d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

Un any més, des del GEPEC-EdC hi serem presents realitzant activitats adreçades a totes les edats.

Programació horària

Dissabte 23 de setembre

13:00 - 14:00
Refugis per a Ratpanats
Taller per aprendre a fer caixes niu per ratpenats. Amb l’ajuda dels experts en ratpenats del Museu de Granollers, els tècnics del Gepec ens guiaran en el procés de construcció de caixes niu per ratpenats de Garden Birds, material subministrat per Oryx.
16:00 - 17:00
Caixes niu per a ocells
Taller per aprendre a fer caixes niu per ocells. Amb l’ajuda de la Gemma i el Xavi, autors del llibre L’Home que fabricava caixes niu, i el material de Garden Birds subministrat per Oryx, els tècnics del Gepec ens guiaran en el procés de construcció de caixes niu per a ocells.
16:45 - 17:45
Xerrada - Custòdia i oliverars monumentals. Una oportunitat per protegir la biodiversitat i revitalitzar l’activitat agrària sostenible
Un dels elements patrimonials més importants i espectaculars que tenim a Catalunya el formen les oliveres monumentals de les Terres de l’Ebre. La major concentració la trobem al voltant del riu Sénia, a la comarca del Montsià. Juntament amb aquestes oliveres monumentals trobem un patrimoni únic, albergant una gran biodiversitat amb espècies de flora i fauna de gran importància i el patrimoni cultural lligat a l’activitat agrària tradicional i que s’ha conservat al llarg del temps. En Xavier Jiménez Llobera, president del GEPEC-EdC i en Marc Torrents Camps, director tècnic del GEPEC-EdC, vindran aquest setembre a parlar-nos del seu projecte, la creació de La Reserva dels Olivars Monumentals de les Terres de l’Ebre, on també es realitzarà una sortida guiada sota inscripció a la nostra web el diumenge 24 de setembre per visitar-les. Aquest projecte es focalitza en implementar una estratègia de dinamització socioeconòmica basada en al cultiu ecològic, vinculant-lo amb la conservació i valorització dels mateixos oliverars, de la biodiversitat que acullen i del patrimoni cultural a través de la custòdia del territori. Aquests oliverars monumentals constitueixen un dels paisatges agrícoles més impressionants i antics d’Europa i del món.

Diumenge 24 de setembre

10:00 - 11:00
Moixonem?
Vols aprendre a identificar ocells mitjançat diferents jocs? Acompanyats dels experts de Gepec estudiarem la silueta de les aus, la morfologia del seu bec i de les seves potes, els seus ulls, les seves vocalitzacions i les seves plomes de les espècies més comunes. Per fer-ho utilitzarem prismàtics, fotos, guies i pòsters d’ocells, gravacions de sons, tisores, llapis, i diversos jocs que ens permetran aproximar-nos a les aus d’una manera divertida.
16:30 - 19:00
Visita als Oliverars Monumentals
Un dels elements patrimonials més importants i espectaculars que tenim a Catalunya el formen les Oliveres monumentals de les Terres de l’Ebre. Uns arbres únics i de formes sinuoses, amb exemplars que poden tenir centenars d’anys i, en alguns casos, fins i tot sobrepassar el miler.

Organizer

Delta Birding

Cistella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Normativa Covid-19 GEPEC-EdC

Amb la inscripció a aquesta activitat, jo (i, en el cas d’haver inscrit més persones, també el meu grup):

Declaro sota la meva responsabilitat en relació amb la situació de pandèmia generada per la Covid-19:
– Que sóc coneixedor/a del context de pandèmia actual provocada per la Covid-19 i que accepto les circumstàncies i riscos que aquesta situació pot comportar durant el desenvolupament de l’activitat en la qual participo. Així mateix, entenc que l’equip de dirigents i l’entitat organitzadora de l’activitat no són responsables de les contingències que puguin ocasionar-se en relació a la pandèmia durant l’activitat.
– Que he estat informat/da i estic d’acord amb les mesures de prevenció general i amb les actuacions necessàries que s’hagin de dur a terme si apareix el cas d’un participant amb simptomatologia compatible amb la Covid-19 durant el desenvolupament de l’activitat.
– Que informaré l’entitat organitzadora sobre qualsevol variació del meu estat de salut i/o acompanyants compatible amb la simptomatologia Covid-19 mentre duri l’activitat, així com de l’aparició de qualsevol cas de Covid-19 en el seu entorn familiar.

Finalment, que amb caràcter previ a la realització de cada activitat, compleixo/compliré els requisits de salut següents: 
– Presentar absència de malaltia i simptomatologia compatible amb la Covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea…) o amb qualsevol altre quadre infecciós.
– No haver conviscut o no haver tingut contacte estret amb una persona positiva de Covid-19 confirmada o amb una persona que hagi tingut simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors a la realització de l’activitat.