Search
Close this search box.

Ascenció a la foradada des del Mas del Comú amb Juan Carlos Borrego

El diumenge 12 de maig l’escriptor i excursionista Juan Carlos Borrego ens guiarà en una sortida per la Serra de Montsià. És l’autor de diversos llibres i guies excursionistes, entre ells “Delta de l’Ebre i Serra de Montsià. Els camins de l’alba”, així com diversos llibres d’història local. A part, també col·labora en revistes de muntanya (Descobrir Catalunya, Vèrtex i Collado Sur) i realitza treballs de camp per a mapes excursionistes.

En aquesta sortida, coneixerem la zona obaga de la Serra de Montsià, situada al final d’una plana amb conreus tradicionals de garrofers, ametlers i olivers, alguns dels quals són monumentals. Abunden los masos de mida menuda, típics de les Terres de l’Ebre, com també un univers de pedra en sec: barraques, marges i altres construccions com pous.

Fitxa tècnica

Distància: 12-14 km

Temps aproximat: unes 5-6 hores

Desnivell: uns 700 m

Dificultat: fàcil

Llocs de trobada:

–      Ullldecona. A la Bassa de Montsià a les 9 h

–      Reus: antics cinemes Lauren 7.45 h

Observacions: Un cop a la bassa farem un tram de pista fins a l’aparcament del Mas de Comú.

L’excursió presenta dos trams: un primer ascens pel Lligallo de Montsià fins al Mas de Mata-redona i un segon  que baixa a la font del Burgar i després puja fins al cim, des d’on retornarem al punt de partida baixant pel Portell fins a l’esmentat Lligallo de Montsià.

Els atractius d’aquesta ruta: la Foradada és un cim clàssic que se sol fer des del Cocó de Jordi, on hi ha un petit aparcament al qual s’hi arriba des d’una pista que els caps de setmana està tancada. L’alternativa de pujar des del Lligallo de Montsià és per conèixer el vessant obac de la Serra de Montsià, a través d’un sender que travessa els antics camps de conreu del Mas de Comú i el Mas de Mata-redona.

A banda ens endinsarem en un alzinar mediterrani situat a la font del Burgar. Al Montsià no en queden massa rogles tan bonics com aquest, situat a la cara nord, un sector molt més petits que el vessant oest i el de marina.

La tornada és una ascensió per una solana que culmina a l punt més alt de la ruta: la Foradada, lloc de vistes increïbles sobre les Terres de l’Ebre. El mar, el delta, els Ports, la Serra de Godalls, Cardó, Boix, el Coll de l’Alba, els turons del Maestrat, les altures de la Tinença, la Serra d’Irta, les Columbretes i fins i tot el Penyagolosa seran a l’abast visual.

 

 

 

Organizer

Juan Carlos Borrego

Altres organitzadors

GEPEC-EdC

Cistella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Normativa Covid-19 GEPEC-EdC

Amb la inscripció a aquesta activitat, jo (i, en el cas d’haver inscrit més persones, també el meu grup):

Declaro sota la meva responsabilitat en relació amb la situació de pandèmia generada per la Covid-19:
– Que sóc coneixedor/a del context de pandèmia actual provocada per la Covid-19 i que accepto les circumstàncies i riscos que aquesta situació pot comportar durant el desenvolupament de l’activitat en la qual participo. Així mateix, entenc que l’equip de dirigents i l’entitat organitzadora de l’activitat no són responsables de les contingències que puguin ocasionar-se en relació a la pandèmia durant l’activitat.
– Que he estat informat/da i estic d’acord amb les mesures de prevenció general i amb les actuacions necessàries que s’hagin de dur a terme si apareix el cas d’un participant amb simptomatologia compatible amb la Covid-19 durant el desenvolupament de l’activitat.
– Que informaré l’entitat organitzadora sobre qualsevol variació del meu estat de salut i/o acompanyants compatible amb la simptomatologia Covid-19 mentre duri l’activitat, així com de l’aparició de qualsevol cas de Covid-19 en el seu entorn familiar.

Finalment, que amb caràcter previ a la realització de cada activitat, compleixo/compliré els requisits de salut següents: 
– Presentar absència de malaltia i simptomatologia compatible amb la Covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea…) o amb qualsevol altre quadre infecciós.
– No haver conviscut o no haver tingut contacte estret amb una persona positiva de Covid-19 confirmada o amb una persona que hagi tingut simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors a la realització de l’activitat.