Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/site-logo.php on line 32 Els primers corriols camanegres arriben a les nostres platges - GEPEC-EdC
Search
Close this search box.

Els primers corriols camanegres arriben a les nostres platges

L’existència d’aquests petits ocells es troba molt amenaçada i és important fer-ne el seguiment per protegir-los

Corriol amb la seva cria Foto :Ivan Villarejo

El corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) és un petit ocell de la família dels limícoles que entre la primavera i l’estiu visiten les nostres platges per nidificar  després d’haver passat l’hivern en zones d’Àfrica, tot i que el nostre clima cada amb hiverns cada vegada més suaus, afavoreix el sedentarisme.

Aquesta espècie es troba amenaçada a casa nostra, ja que poc a poc va perdent el seu hàbitat natural per culpa de la ocupació i els usos recreatius que cada estiu els humans fem de les platges. A més, molts cops la neteja de les costes, també elimina moltes de les restes vegetals que serveixen als corriols per alimentar-se dels petits insectes que viuen en elles. La presència d’altres espècies, com les garses, els gats o els gossos a les nostres platges també amenacen la seva supervivència. 

La pressió urbanística del litoral ha fet desaparèixer part del seu hàbitat i durant dècades ha  patit una important reducció de la seva població. 

El seu procés de nidificació s’inicia el mes de març i  s’allarga fins el mes d’agost. Mentrestant, haurà de conviure amb la temporada turística i la gentrificació del seu hàbitat.

Corriol_Ivan_Villarejo_2
Corriol - Foto: Ivan Villarejo

És per tot això, i coincidint amb l’inici de la seva temporada de cria, des del GEPEC-EDC comencem un any més el projecte de seguiment de la població d’aquesta espècie en diverses platges del litoral central-sud català. Per fer-ho, l’entitat ha posat en marxa una crida al voluntariat per persones que vulguin col·laborar en la protecció del  corriol i col·laborant en el seguiment de l’espècie en alguns dels municipis de les comarques del Garraf, Baix Penedès i Tarragonès adherits a la iniciativa.

La campanya que s’inicia aquest any fa el relleu a la de l’any 2022 en la que es va fer el seguiment de 29 postes de corriol, i 25 exemplars que van arribar a l’edat adulta (més de 30 dies d’edat) al llarg de les diferents platges de Torredembarra, Calafell, Cunit, Cubelles i Sitges.

No son necessaris coneixements previs i oferirem formacions a tothom que hi vulgui participar.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *