Search
Close this search box.

Nous acords de custòdia per a protegir l’àrea de nidificació d’una parella d’àliga cuabarrada a Tivenys

Signem dos nous acords dins l'àrea de nidificació de la parella, en una àrea molt sensible i freqüentada

Cuabarrada

L’objectiu dels acords que hem signat a Tivenys (Baix Ebre) és fer un seguiment de la parella i el control d’activitats, accessos i regulació de vehicles dins l’àrea de nidificació de la parella i del seu entorn.

Entren a formar part del programa de custòdia de l’entitat de conservació de l’àliga cuabarrada al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Entre els objectius del projecte, hi ha la prioritat de millorar les poblacions de l’espècie, mitjançant accions de seguiment, accions directes de protecció de zones cria i regulació d’activitats i accions indirectes de millora de la qualitat dels hàbitats, especialment de les àrees d’alimentació i campeig.

L’àliga cuabarrada és el rapinyaire més amenaçat d’extinció d’Europa i gaudeix del màxim status de protecció a tota la Unió Europea. Aquest rapinyaire, com a gran depredador que és, regula les poblacions d’altres animals, com els conills, rates o coloms, que podrien esdevenir plagues amb greus conseqüències per als ecosistemes i els conreus.

A més, l’àliga cuabarrada és una espècie bioindicadora de la qualitat dels ecosistemes. La seva presència ens indica una bona qualitat ambiental dels espais naturals. Si preservem l’àliga cuabarrada i garantim la seva supervivència, estem garantint la supervivència de moltes altres espècies.

A Catalunya actualment tenim 78 parelles d’àligues cuabarrades. És de destacar que, d’aquestes, vora el 70% es troben als espais naturals del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. És davant d’aquesta situació que són del tot necessàries les accions per garantir la preservació d’aquest ocell i dels seus hàbitats.

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

2 Responses

  1. Encantat de saludar-vos.
    Al terme de la Pobla de Cérvoles hi ha previst un macro parc eòlic als límits de la Serra de la Llena, però a més a més, en aquest terme municipal, s’han vist exemplars d’àliga de cuba barrada.
    Sería bo que ho sabéssiu i poguéssiu fer-hi o bé, un seguimient o pressió per lluitar contra aquest parc en un dels pocs espais naturals verges que queden a Catalunya.

    1. Hola Antoni,

      Moltes gràcies per la informació, la traslladem als nostres tècnics de defensa ambiental i de protecció d’hàbitats.

      Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *