Gallocanta Desembre 2021

Gallocanta 4 a 6 de desembre

Activitat organitzada per Limonium.

Les places són limitades, tota la gestió de la inscripció es realitza a través de gerencia@limonium.org

Si vols participar-hi i ajudar el GEPEC, inscriu-te a gerencia@limonium.org amb el codi GEPEC-SOCI, i una part del recaptat d’aquesta activitat es destinarà a projectes del GEPEC.

Informació de l’activitat:

Observació de grues de matinada i vespre, així com de diferents ocells estèpics i rapinyaires

Per complementar el viatge, també es visitaran punts d’interès cultural i històric i s’interpretaran aspectes paisatgístics i geomorfològics.

L’excursió es farà en cotxes particulars i es compartirà la gasolina.

Dissabte 4 de desembre: a les 8 del matí sortirem del Camp de Tarragona en direcció a Gallocanta, passant per Lleida. 

De camí ens trobarem a Bujaraloz amb els que vinguin del
centre i del nord de Catalunya. Després de fer les primeres observacions d’aus estèpiques a Bujaraloz, continuarem cap a Gallocanta, on esperarem l’arribada de les grues, ben tapats per protegir-nos del fred rigorós que previsiblement farà.
Seran uns 347 km, quasi quatre hores més el temps que triguem en les diverses parades del camí.

Diumenge 5 de desembre. A trenc d’alba, esperarem la sortida de les grues de la Llacuna de Gallocanta. És molt probable que l’ambient sigui gèlid, així que cal anar ben abrigats, especialment els peus. Per a molts ornitòlegs mediterranis, aquest és el lloc on han passat més fred de la seva vida. Tot i això, l’espera valdrà la pena, tant pels fotògrafs com pels que simplement tinguin un interès contemplatiu, ja que l’espectacle de llums i de sons és impressionant.

 

La resta del dia, el passarem pels voltants de la llacuna observant les grues i diferents aus
estèpiques i visitarem espais d’interès històric com el Castillo de Peracense, on podrem observar aus rupícoles i les runes del castillo de Santed. 

I a la tarda, repetirem un cop més la vesprada, observant els estols de grues quan vénen a dormir a la llacuna.

Dilluns 6 de desembre: Aquest dia els més mandrosos i fredolics s’aixecaran a l’hora d’esmorzar, mentre la resta del grup estarem al peu del canó per retrobar-nos amb les nostres amigues o, depenent del temps, visitar el canó del riu Piedra.

 

Després de dinar, iniciarem la tornada per Alcanyís, un trajecte molt més curt (288 km), tot i que una mica més lent. Si volem, pararem a la preciosa Daroca, ciutat murallada i amb quatre esglésies romàniques. Els que tornin cap a Lleida, Barcelona o Girona segurament voldran repetir l’itinerari de l’anada, compensant la menor diversitat amb una rapidesa més gran.

 

El cost per persona, que inclou guiatge (75 € per persona) i allotjament, variarà en funció de l’allotjament escollit a Gallocanta. Així doncs, el preu d’una habitació doble, depenent del tipus de bany, varia entre 125 i 135 €; una habitació individual costa 145 €, i una habitació compartida en llitera, 104 €.

Hi ha 4 habitacions dobles de 50€ i dues de 60€. En cas de portar un nen es cobra un suplement de 5€ pels llençols del sofà.

Podeu mirar l’allotjament suggerit a:

https://allucant.com/htm/alojamiento.htm

https://allucant.com/media/pdf/precios2019.pdf

Si algú vol triar un allotjament alternatiu, ho pot fer.

L’allotjament es pagarà directament al lloc, tot i que s’haurà de facilitar un número de targeta per garantir la reserva de l’habitació.

L’excursió s’ha de reservar mitjançant un pagament de 20 € per persona.

Data

04 - 06 des. 2021

Horari

09:00 - 17:00

Location

Gallocanta
Categoria

Organizer

Limonium
Email
gerencia@limonium.org
QR Code

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Normativa Covid-19 GEPEC-EdC

Amb la inscripció a aquesta activitat, jo (i, en el cas d’haver inscrit més persones, també el meu grup):

Declaro sota la meva responsabilitat en relació amb la situació de pandèmia generada per la Covid-19:
– Que sóc coneixedor/a del context de pandèmia actual provocada per la Covid-19 i que accepto les circumstàncies i riscos que aquesta situació pot comportar durant el desenvolupament de l’activitat en la qual participo. Així mateix, entenc que l’equip de dirigents i l’entitat organitzadora de l’activitat no són responsables de les contingències que puguin ocasionar-se en relació a la pandèmia durant l’activitat.
– Que he estat informat/da i estic d’acord amb les mesures de prevenció general i amb les actuacions necessàries que s’hagin de dur a terme si apareix el cas d’un participant amb simptomatologia compatible amb la Covid-19 durant el desenvolupament de l’activitat.
– Que informaré l’entitat organitzadora sobre qualsevol variació del meu estat de salut i/o acompanyants compatible amb la simptomatologia Covid-19 mentre duri l’activitat, així com de l’aparició de qualsevol cas de Covid-19 en el seu entorn familiar.

Finalment, que amb caràcter previ a la realització de cada activitat, compleixo/compliré els requisits de salut següents: 
– Presentar absència de malaltia i simptomatologia compatible amb la Covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea…) o amb qualsevol altre quadre infecciós.
– No haver conviscut o no haver tingut contacte estret amb una persona positiva de Covid-19 confirmada o amb una persona que hagi tingut simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors a la realització de l’activitat.

Aquest lloc web utilitza cookies per garantir la millor experiència mentre navegueu i exploreu el nostre lloc web. Accepteu la Política de Cookies. Gràcies.