Search
Close this search box.

Transformant la societat, per transformar l’entorn

Celebrem el dia de l'educació ambiental, una de les principals línies de treball del GEPEC-EdC

WhatsApp Image 2024-01-26 at 13.26.12

Avui 26 de gener, coincidint amb el dia Mundial de l’Educació Ambiental volem posar de manifest la importància que té l’educació ambiental tant dins de la nostra entitat, com en la societat actual o en les futures generacions.

Des del GEPEC-EdC portem quasi 40 anys treballant en pro de la natura, el medi ambient i l’entorn proper. Hi treballem des d’una vesant de defensa ambiental, per aconseguir la protecció d’espais naturals i d’espècies en perill d’extinció o denunciant futurs projectes que poden afectar el medi ambient i el territori. També hi treballem des d’una vesant conservacionista, realitzant projectes, estudis i accions per tal de conservar espècies i hàbitats.

Tot aquest treball però, no tindria sentit o podria semblar en va, si no hi hagués un retorn cap a la societat; és per això, que una de les altres línies de treball del GEPEC-EdC és l’educació ambiental

A partir d’activitats, sortides, tallers i xerrades sensibilitzem tant a grans com a petits transmetent els coneixements apresos en els nostres projectes, la feina feta i la nostra estima cap a la natura.

La majoria de caps de setmana fem sortides a l’entorn natural proper, les quals permeten conèixer una mica més el territori, però també la biodiversitat, les espècies que hi habiten o descobrir alguns elements naturals o patrimonials.

Durant la setmana o en cap de setmana, també organitzem xerrades sobre temes medi ambientals, les agressions que pateix el territori, o realitzem tallers i activitats de voluntariat per tal de donar a conèixer de primera mà la tasca del GEPEC-EdC.

Una altre part important de l’educació ambiental del GEPEC-EdC és la realització de tallers i activitats adreçades exclusivament a escoles i instituts.

Avui mateix, per exemple, amb l’Institut de la Canonja hem fet una activitat al Mur Verd, un espai que tenim en custòdia a la Canonja. La jornada amb els joves s’ha dividit en diferents parts. A primera hora  hem fer l’alliberament d’un aligot comú (Buteo buteo), un rapinyaire provinent del Centre de fauna de Vallcalent a Lleida, més tard amb un anellador expert, hem fet l’anellament de diferents espècies d’ocells de la zona com son el mosquiter comú, el tort comú, el tallarol de casquet, el pit-roig o la coxa fumada. La jornada ha finalitzat amb la revisió de diferents caixes niu de ratpenats que hi ha a la finca.

Aquest tipus d’activitats amb escoles i instituts permeten als infants i joves conèixer una mica més l’entorn més proper, les diferents espècies que hi habiten i la importància de protegir-les.

Ajuda la natura, fes-te soci

Fent-te soci del GEPEC-EdC podràs assistir a les nostres activitats de manera gratuïta

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *