El Sender dels Ratapatxets del GEPEC-EdC

Punt d'observació 9

Caixa niu de doble cavitat de fusta Garden Birds

  • Dimensions: 39,5 cm d’altura, 28 cm  d’amplada i 16 cm de profunditat. 
  • Pes: 2,5 kg.
  • Materials: Fusta de pi massís.


Aquest refugi, fet amb fusta de pi d’explotació sostenible, està dissenyat per ambients tant de camp com semi-urbans. L’hem protegit afegint oli de llinosa als exteriors i superposant una protecció al sostre per augmentar la seva durabilitat.

La mida d’aquest refugi permetria l’entrada d’un tipus de ratpenat com l’orellut gris (Plecotus austriacus), exemplar de mida mitjana i musell llarg, caracteritzat especialment per l’antifaç fosc que té al voltant dels ulls i les seves enormes orelles.

Informa’t!

Al món hi ha més de 1400 espècies diferents de ratpenat, la qual cosa converteix aquest grup en el segon més divers pel que fa a mamífers després dels rosegadors. A la Península Ibèrica podem arribar a trobar fins a 32 espècies de ratpenat.

Aquest projecte de caixes refugi per a ratpenats es realitza per compensar l’alteració cada vegada major dels hàbitats d’aquesta espècie, així com la manca de boscos madurs, arbres vells i més espais on els ratpenats hi troben refugis naturals.

Actua!

Moltes poblacions de ratpenats han gairebé desaparegut a causa de l’activitat humana i la destrucció del medi. Per què no ajudes instal·lant refugis a casa teva o a prop d’ella? Per comprar una caixa niu o bé aprendre com construir-te’n una visita el projecte Ratapatxets del GEPEC-EdC.

Si mai trobes cap colònia de ratpenats no facis cap fotografia, il·luminis, siguis sorollós o molestis de cap manera. Durant l’època de cria podries causar que perdessin les cries, i durant l’època d’hivernació despertar-los potser els condemnaria a morir de fam perquè no trobarien aliment. Pots compartir la seva ubicació amb el Cos d’Agents Rurals, amb el GEPEC-EdC i la iniciativa de QuiroRefugis (https://refugis.ratpenats.org/inici/).

Salvar la Natura requereix de persones compromeses com tu.

per això per poc que puguis aportar, la suma de tots ens permet fer coses d'impacte positiu.