El Sender dels Ratapatxets del GEPEC-EdC

Punt d'observació 10

Caixa niu de fusta rústica Garden Birds

  • Dimensions: 23cm d’altura x 15 cm d’amplada x 21 cm de profunditat.
  • Pes: 1,5 kg.
  • Materials: Fusta de pi massís.

 

Els ratpenats poden entrar dins aquest refugi per la part inferior, on el relleu de la superfície fa més senzilla la suspensió. L’interior del refugi, simple però ample, el converteix en una bona opció per qualsevol tipus de ratpenat.

El ratpenat dels graners (Eptesicus serotinus) podria ser un dels beneficiats d’aquest refugi. Aquest ratpenat, d’aspecte robust i mida mitjana, freqüenta llacunes costaneres, horts i altres llocs habitats, on s’amaga en construccions humanes, forats dels arbres i esquerdes de les roques.

Informa’t!

Al món hi ha més de 1400 espècies diferents de ratpenat, la qual cosa converteix aquest grup en el segon més divers pel que fa a mamífers després dels rosegadors. A la Península Ibèrica podem arribar a trobar fins a 32 espècies de ratpenat.

Les caixes niu per a ratpenats no es poden instal·lar a qualsevol lloc. Cal situar-les en estructures verticals i a un mínim de 3 metres d’altura, en espais poc assolellats i en camins millor que enmig del bosc. Per mantenir temperatures suaus cal evitar que els refugis s’orientin cap al sud en ambients càlids o cap al nord en ambients frescos.

Actua!

Moltes poblacions de ratpenats han gairebé desaparegut a causa de l’activitat humana i la destrucció del medi. Per què no ajudes instal·lant refugis a casa teva o a prop d’ella? Per comprar una caixa niu o bé aprendre com construir-te’n una visita el projecte Ratapatxets del GEPEC-EdC.

Els ratpenats són gran aliats contra els mosquits (un exemplar és capaç de devorar 500 mosquits en una sola nit!). Si tu també vols actuar contra aquests insectes, assegura’t d’eliminar, omplir de terra o aïllar amb tela mosquitera qualsevol punt d’aigua estancada que tinguis a prop.

Salvar la Natura requereix de persones compromeses com tu.

per això per poc que puguis aportar, la suma de tots ens permet fer coses d'impacte positiu.