El Sender dels Ratapatxets del GEPEC-EdC

Punt d'observació 1

Caixa niu Schwegler 1FD

  • Dimensions: 16 cm de diàmetre x  36 cm d’altura 
  • Pes: 4,8 kg
  • Materials: Barreja de fusta i ciment

Aquest refugi està especialment dissenyat perquè hi criïn espècies de mida petita i mitjana, amb una entrada i interior adaptats per aquesta classe de quiròpters.

Ratpenats del gènere Pipistrellus, generalistes que apareixen sovint també en ambients urbans en la seva majoria, són candidats perfectes per viure-hi. Un exemple: la pipistrel·la de vores clares (Pipistrellus kuhlii), una espècie de mida mitjana amb longitud total entre 40 i 50 mm (cap i cos), amb un pes que oscil·la entre els 5 i 10 g, i una cua que pot mesurar des dels 30 als 40 mm.

Informa’t!

Al món hi ha més de 1400 espècies diferents de ratpenat, la qual cosa converteix aquest grup en el segon més divers pel que fa a mamífers després dels rosegadors. A la Península Ibèrica podem arribar a trobar fins a 32 espècies de ratpenat.

Actua!

Moltes poblacions de ratpenats han gairebé desaparegut a causa de l’activitat humana i la destrucció del medi. Per què no ajudes instal·lant refugis a casa teva o a prop d’ella? Per comprar una caixa niu o bé aprendre com construir-te’n una visita el projecte Ratapatxets del GEPEC-EdC.

Salvar la Natura requereix de persones compromeses com tu.

per això per poc que puguis aportar, la suma de tots ens permet fer coses d'impacte positiu.