Projectes conservació
Acció social i custòdia forestal a l’Ebre
Si quan treballem a l’aire lliure les persones sense grans dolències o limitacions ja millorem el nostre benestar de manera important, per a les persones amb diferents tipus de problemàtica aquests beneficis són encara més grans. I la natura i els nostres entorns verds necessiten molts treballs.
Rep gratuïtament
el Butlletí de Notícies
Martí Juan
Soc el responsable de l'àrea de Marketing i Comunicació.
Què caldria fer?
Els entorns urbans pateixen de manca de verd natural i autòcton dins i aprop seu, però la gestió i el manteniment dels espais verds encara es menysté. Acostumem a treballar, esbargir-nos i educar-nos entre parets i darrere de pantalles digitals cada cop més. Almenys hauríem de combinar-ho amb més temps en aquests espais verds per a millorar el seu estat cada cop més, no només com a simples usuaris/es, sinó també com a persones actives en la seva cura.
La tasca del GEPEC-EdC
Amb la col·laboració de la Fundació Mercè Pla i el suport de l’Obra Social La Caixa, l’any 2019 el GEPEC-EdC va liderar un projecte amb el qual es van formar gratuïtament a 7 persones amb diversitat funcional de les Terres de l’Ebre que es trobaven desocupades. La formació va combinar diferents aspectes professionals integrats en l’economia verda com són els treballs forestals sostenibles i l’apicultura ecològica.
Al llarg del curs es va oferir una formació teòrica i pràctica, realitzant diferents actuacions de recuperació, millora i manteniment de zones verdes d’ús públic en diferents municipis com Roquetes o l’EMD de Campredó. Els/les alumnes van dur a terme treballs de manteniment, plantacions i extracció d’espècies invasores en diferents espais. Totes aquestes pràctiques formatives van servir també per fer valdre les capacitats i coneixements dels alumnes davant de les administracions locals.
El projecte va ser tot un èxit gràcies a la coordinació i treball amb els recursos existent, i actualment 4 dels 7 alumnes gaudeixen de contractes laborals en sectors de treball relacionats amb els àmbits de la formació. Els i les participants van valorar molt positivament l’experiència de treballar a l’aire lliure, així com el fet d’adquirir nous coneixements sobre la fauna i flora del seu entorn.