Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/site-logo.php on line 32 Alliberem un Astor en el marc del projecte ‘Salut i Natura’ - GEPEC-EdC
Search
Close this search box.

Alliberem un Astor en el marc del projecte ‘Salut i Natura’

WhatsApp Image 2023-03-06 at 16.02.10

L’alliberament s’ha fet al costat del Torrent del Lluc a Banyeres del Pendès

Hem alliberat un exemplar d’Astor (Accipiter gentilis ) a la zona de la Riera de Sant Miquel de Banyeres del Penedès gràcies a un projecte d’inclusió social entre  el GEPEC-EdC i la Fundació Pinnae amb l’objectiu d’incloure els col·lectius vulnerables en la cura del medi ambient.

El projecte vol afavorir que diferents col·lectius que no acostumen a tenir fàcil accés al medi ambient, puguin gaudir dels beneficis que la natura aporta sobre la salut física i mental de les persones i puguin implicar-se en la seva conservació com una activitat terapèutica saludable. Es tracta, d’ampliar l’oferta de voluntariat ambiental de l’entitat per facilitar la participació de persones amb diversitat funcional, persones amb mobilitat reduïda, persones amb deficiència visual o ceguesa, persones amb deficiència auditiva o sordera i gent gran, entre altres.

L’alliberament de l’Astor

Els astors son rapinyaires que estan totalment adaptats a la vida dels boscos. I es caracteritzen per ser àgils caçadors capaços de desplaçar-se perfectament entre els arbres a gran velocitat, gràcies a les seves ales curtes i una cua llarga que li permet fer maniobres molt precises. 

L’individu alliberat aquest matí a la Riera de Sant Miquel al seu pas pel municipi de Banyeres del Penedès, ha estat recuperat al Centre de Fauna de Vallcalent a Lleida, on entre altres tasques, es dediquen a la rehabilitació de fauna autòctona ferida.

El GEPEC-EdC disposa d’un acord de custòdia fluvial amb l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) de la conca de la Riera de la Bisbal al Baix Penedès. Un dels objectius d’aquest acord, és el de fomentar la conservació i millora de la biodiversitat en aquest ecosistema i incentivar la participació, la sensibilització i la divulgació dels valors naturals de l’espai fluvial. El projecte SALUT I NATURA entre altres coses, ha servit per establir un grup de voluntariat ambiental dedicat a protegir i conservar aquesta riera. Aquest grup de voluntariat ambiental, està format per persones del centre ocupacional de la Fundació Santa Teresa del Vendrell que duen a terme diferents tasques de cura d’aquest espai com la neteja de l’entorn, el manteniment i instal·lació de refugis per a fauna, l’extracció de vegetació invasora, plantacions i activitats d’educació ambiental per apropar els coneixements que han adquirit a la població i escoles dels municipis per on passa la riera.

L’alliberament d’espècies com l’astor serveix per mostrar la importància de la conservació dels espais fluvials en entorns agrícoles com aquest, la importància dels ecosistemes fluvials per la biodiversitat i la connectivitat ecològica.

Aquesta acció ha estat realitzada gràcies a l’ajuda de la Fundació Pinnae

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *