Search
Close this search box.

Rebem una ajuda per a la conservació de llavors de varietats tradicionals

aaron-fernando-tSuk0hyn8aY-unsplash

Durant els  2023 i 2024, el hem estat treballant intensament en la conservació de varietats agrícoles tradicionals gràcies al cofinançament europeu del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Aquestes accions s’han dut a terme en el marc del Pla Estratègic de la Política Agrària Comuna (PAC) 2023-2027, regulat pel Reglament (UE) 2021/2115.

El projecte s’emmarca en un context europeu que busca afrontar reptes globals com el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i la crisi econòmica de les zones rurals, promovent una transició cap a una agricultura més sostenible, equitativa i resilient. Aquestes accions, essencials per al manteniment del nostre patrimoni genètic agrícola, inclouen:

  • Conservació del banc de llavors: S’han preservat 65 varietats locals, contribuint a la diversificació de cultius i a la resiliència dels sistemes agrícoles.
  • Activitats de divulgació: La realització d’activitats de divulgació per conscienciar sobre la importància de conservar les varietats agrícoles tradicionals i donar a conèixer el projecte, com per exemple, la participació a la Fira de Territori Silvestre organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant.
  • Col·laboració amb altres bancs de germoplasma: S’han actualitzat i mantingut bases de dades conjuntes amb altres entitats que duen a terme tasques similars, afavorint la cooperació en la preservació d’aquests recursos.

Aquestes iniciatives contribueixen directament als objectius del Pla Estratègic de la PAC, que promouen una agricultura orientada a la protecció del medi ambient i la biodiversitat, així com al desenvolupament sostenible de les zones rurals.

#FEDERCat #fonsUECat

comparteix aquesta notícia

Altres notícies d'interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *