Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

FES UN PROJECTE AMB NOSALTRES

Dimarts, 17/12/2019

Xarxa Sud organitza marxes per l'energia eòlica i contra la massificació

El proper diumenge 22 de desembre, diverses entitats organitzen marxes cap a l'ermita de Puigcerver per donar suport a l'energia eòlica i protestar per la seva massificació que està tenint lloc al territori del Sud de Catalunya.

Font: alforjastark.com

Les diferents entitats de defensa del territori, i sobretot les més properes a Puigcerver, ens hem vist en la necessitat de fer aquesta convocatòria amb caràcter d’urgència, sobretot per dos motius. Els ajuntaments de Duesaigües i Riudecols sembla que han donat el seu vistiplau a l’ampliació de l’actual Central Eòlica del Collet dels Feixos, a les muntanyes de Puigcerver (Baix Camp i Priorat) i des del Govern de la Generalitat s’ha aprovat un decret llei pel qual es facilita molt més la implantació eòlica a qualsevol lloc del país.

Aquestes males notícies ens fan pensar que una nova onada de centrals eòliques estan a punt d’ocupar els pocs espais encara lliures de les muntanyes del sud de Catalunya, quan en bona part del país encara no s’ha col.locat ni una sola central eòlica. Sí a les energies renovables, no a la massificació eòlica al sud de Catalunya.

MARXES

Les tres marxes programades permeten que us adapteu per horaris i distància a aquella que us quedi més a prop o més us agradi. Pel fet de no haver-hi inscripcions, es prega ser al punt de sortida 10 minuts abans. També podeu sortir pel vostre compte abans o després, o venir per altres llocs si coneixeu la zona. La tornada també és per compte propi, per la qual cosa podeu optar per anar a dinar a casa.

La que surt d’Alforja a les 8.00 h (plaça de Dalt) és la més exigent a nivell excursionista, pels diferents encreuaments que cal conèixer, per la distància i el desnivell. (15 Km de recorregut). 

La de les 10.00 h al Coll de la Teixeta transcorre per camins i senderons (GR7), i passa per sota de les actuals centrals eòliques del mas de la Potra i el collet dels Feixos. El punt de trobada és a la rotonda d’accés a Porrera. (6 Km de recorregut). 

La de les 10.00 h al Coll d’Alforja és la més suau, camí ample (GR7) amb molt poc desnivell. El camí és apte fins i tot per a cotxes, i no cal dir que també podeu fer-la en bicicleta. El punt de trobada és a l’esplanada del mateix coll, a la C242. (6,5 Km de recorregut). 

Si veniu amb cotxe, us oferim una visita guiada per a conèixer la història de l’ermita, a les 11.00 h.

QUÈ CAL PORTAR

Puigcerver té un clima força canviant, i en aquesta època el temps és més aviat fred i ventós. Porteu roba d’abric, aigua, got, dinar… A l’ermita podeu comprar begudes, entrepans (encarregueu-los aviat!) i cafè.

A LES 12:00H, TOTHOM A L'ERMITA

Tant si veniu en alguna de les marxes com si ho feu pel vostre compte, caldria arribar a l’ermita de Puigcerver a les 12.00 h, on farem una foto amb tots els assistents abans de començar l’acte.

A les 12.30 h, depenent del temps, o bé a l’interior de l’ermita o bé al pati exterior, farem la lectura del manifest, i hi haurà una curta intervenció de cadascuna de les entitats participants que ho vulguin fer. Si sou representants d’alguna entitat, o bé a títol particular, us podeu adherir a la campanya.

A les 13.00 h oferirem un pica-pica amb productes de proximitat (porteu-vos got). Si heu de tornar cap a casa, podeu fer-ho pel vostre compte quan volgueu.

13:30H, DINAR DE CARMANYOLA O MOTXILLA

Ens ofereixen el Menjador dels Capellans, al primer pis de l’ermita, per tal de poder dinar a cobert si no fa bon temps. Si alguna persona vol demanar algun entrepà, cal que ho faci directament al bar de l’ermita, com més aviat millor, i si pot ser amb antelació. Lamentablement a l’hora de dinar (12.00 – 14.00) l’espai de menjador, propi del bar, estarà tot ocupat per un grup de 50 excursionistes des de fa dies, però es mantindrà el servei de bar: cafè begudes i algun entrepà que per seguretat és millor encarregar-lo abans de les 12.00h.

14:30H, SOBRETAULA "PROU DE MASSIFICACIÓ EÒLICA AL SUD DE CATALUNYA"

Ens agradaria molt que aquest acte serveixi per a visualitzar el suport de les entitats convocants a les energies renovables, però no a qualsevol preu. Volem que tant la solar com l’eòlica estiguin ben repartides pel territori i com més properes millor al lloc de consum. S’exposaran els diferents projectes eòlics que en aquests moments amenacen bona part dels paisatges de l’interior del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Serà un bon moment per a intercanviar opinions, estratègies i aliances en aquesta lluita. I per a fer noves convocatòries de mobilitzacions.

15:30H, COMIAT

Cal tenir en compte que el dia és curt, i cal tornar a peu fins al punt de sortida (Alforja, Coll de la Teixeta i Coll d’Alforja), aproximadament a 1.30 h. de l’ermita. Tothom s’ha d’endur la seva brossa.

Per a més informació: puigcerverlliure@gmail.com