Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

VOLUNTARIAT

Dimarts, 19/11/2019

Voluntaris i voluntàries recullen llavors autòctones per millorar la biodiversitat.

El passat dissabte una quinzena de voluntaris i voluntàries van recollir llavors de plantes autòctones al voltant del Pont del Diable a Tarragona per ajudar a millorar la biodiversitat al Mur Verd de La Canonja.

El passat dissabte, 16 de novembre, una quinzena de voluntàries i voluntaris, amb la col·laboració de l'Ajuntament de La Canonja, vàrem recol·lectar fruits de 12 espècies forestals mediterrànies al votant del Pont del diable a Tarragona, amb l'objectiu de contribuir a repoblar el Mur Verd amb material genètic proper al lloc de repoblació.

El Mur Verd és un espai en procés de recuperació ambiental gràcies a un acord de custòdia entre l'Ajuntament de La Canonja i el GEPEC-Ecologistes de Catalunya. L'espai va ser un antic bosc, que es va omplir d'espècies invasores a principis del segle passat i actualment s'està treballant per recuperar l'espai i el seu ecosistema original.

Durant la jornada a cada participant se li va lliurar un dossier per a reconèixer amb més facilitat aquestes espècies i van recol·lectar-ne llavors i fruits per tal de poder-les reproduir i replantar en altres indrets. Al dossier també hi havia instruccions per a animar que alguns d'ells realitzin petits experiments de pretractament dels fruits i les llavors i la posterior germinació a casa seva.

La totalitat dels fruits, excepte els que els participants es varen quedar per ells, es varen dur a l'Escola Agrària d'Amposta en la qual els alumnes realitzen pràctiques justament de pregerminació i cultiu de plantes autòctones. L'hivern 2020-2021 és previst fer el trasllat dels plançons al Mur verd per a tancar aquest cicle.