Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

DÓNA SUPORT A L’ENTITAT

Divendres, 22/11/2019

El GEPEC-EdC, guardonat als Premis Medi Ambient 2019

La Generalitat de Catalunya reconeix així la tasca de l’associació en la conservació i protecció de la biodiversitat catalana.

La Universitat de Girona va acollir ahir a la nit la cerimònia d’entrega dels Premis Medi Ambient, creats per reconèixer públicament la labor de persones físiques i jurídiques en l’àmbit de conservació de l’entorn. En la modalitat de Trajectòries de protecció i millora del medi ambient, el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya va esdevenir guanyador ex-aequo juntament amb el Consorci del Ter.

D’entre diverses candidatures, un jurat de nou persones va escollir el GEPEC-EdC per les seves més de tres dècades d’activitat, durant els quals ha vetllat per la conservació del patrimoni natural de Catalunya i en especial el de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El guardó arriba quatre anys després que l’entitat ja en fos una de les nominades en l’edició del 2015.

El Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya consisteix en un diploma acreditatiu i una dotació econòmica de 8.000 euros, repartida a parts iguals entre el GEPEC-EdC i el Consorci del Ter. La dotació permetrà a l’associació continuar, millorar i profunditzar la tasca ecologista que inicià l’any 1985.

“Aquest premi és el reconeixement a la feina que venim fent des del GEPEC des de fa vora de 35 anys, i vull dedicar-lo a les persones que fan possible tota la tasca que portem a terme”, va expressar Xavier Jiménez, president de l’entitat. Els agraïments van anar per tot l’equip tècnic, la Junta Directiva, els voluntaris i voluntàries i els socis. També hi va haver paraules amistoses per la Federació Ecologistes de Catalunya, la Xarxa de Conservació de la Natura i la Xarxa Sud de les comarques de Tarragona, “entitats germanes amb les quals treballem en el dia a dia”.

El GEPEC-EdC i el Consorci del Ter no van ser els únics guardonats de la cerimònia. Al llarg de la nit també es va premiar a Marc Aixarch Curto i l'Associació Marques de Pastor a la millor iniciativa, i els guardons Escoles Verdes 2019 van anar per l'Escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona, l'Institut Berenguer d'Entença a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, la Fundació Vedruna Catalunya Educació, l'Escola Pérez Sala de Vilassar de Mar i l'Escola El Bosc de Mont-ral.

“Us encoratjo a tots a seguir en el nostre tossut afany de treballar per millorar el nostre entorn, ara que malauradament la situació del medi ambient, tant a nivell nacional com internacional, és molt preocupant”, va dir Jiménez per tancar el discurs. “Estem en un moment clau que determinarà el nostre futur i queda molta feina per fer”.